Nieuws

ZTE bijna uit wurggreep Amerikaanse monsterboetes

Het Chinese smartphonebedrijf ZTE voldoet bijna weer aan de eisen om handel te drijven met Amerikaanse bedrijven.

 

Eerder dit jaar werd het bedrijf nog in een wurggreep gehouden door de Amerikaanse overheid nadat het een monsterboete van 400 miljoen euro opgelegd kreeg omdat het ongeoorloofd handel had gedreven met Iran en Noord-Korea.  

 

De Chinese smartphone- en telecommunicatiegigant en het Amerikaanse ministerie van Handel ondertekenden samen een overeenkomst waarin de laatste obstakels van de baan worden geveegd.

 

Daarna is het weer business as usual voor ZTE. Van zodra het Chinese bedrijf dan de boete van 400 miljoen dollar op een geblokkeerde rekening heeft gestort, zal de Amerikaanse overheid ZTE weer laten opereren onder de gebruikelijke invoertaxen.  

 

De tijdelijke vrijstelling die ZTE van de Amerikaanse overheid had verkregen, eindigt op 1 augustus, dus de tijd dringt voor ZTE. Sommige senatoren in de VS waren er echter niet zo’n voorstander van dat de sancties opgeheven werden, en stemden daartegen in de senaat.

 

Beide fracties van het Amerikaanse Congres werken nu aan een wetsvoorstel dat beide meningen verzoent. Als President Trump dat wetsvoorstel ondertekent, is het terug naar af voor ZTE.  

 

 

businesscongressinvoertarieventrumpzte

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals