Asustor lanceert twee verschillende NAS-systemen met ‘dual Gigabit-LAN’

NAS-systemen groeien razendsnel in populariteit, en merken als Asustor spelen daar op in. Het bedrijf komt vandaag met twee nieuwe NAS-systemen.

Veel opslag verkrijgen is redelijk gemakkelijk. Echter loop je dan al snel aan tegen het probleem dat de opslag niet vanaf alle plekken bereikbaar is. Met de komst van NAS-systemen wordt het echter steeds gemakkelijker. Asustor heeft nu twee nieuwe NAS-systemen met beide dual-Gigabit LAN poorten. Het gaat daarbij om de AS3102T en AS3204T, beide tweede generatie modellen.

 

Over de precieze chips welke Asustor in de NAS-systemen gebruikt wordt momenteel nog vrij weinig verduidelijking gegeven. Wat wel duidelijk is, is dat beide systemen gebruik maken van Intel Celeron chipsets. Niet bepaald strepentrekkers, maar voldoende voor in een NAS. Bij de AS3102T gaat het om een dual-core chip, geklokt op 1.6GHz. De AS3204T heeft een merkbaar krachtigere processor ingebouwd, een quad-core chip, tevens geklokt op 1.6GHz.

Aansluitingen

Eerder noemde ik al de twee Gigabit-LAN aansluitingen per NAS. Daarmee zijn deze systemen duidelijk bedoelt om een hoop data te kunnen verzetten. Verder hebben beide NAS-systemen een enkele USB 3.0 Type A poort aan de voorkant, en twee USB 3.0 Type A poorten aan de achterkant. Mocht je de NAS direct aan willen sluiten op een TV of monitor, dan is dat mogelijk met de HDMI 1.4 aansluiting.

Prijzen

De Asustor AS3102T en AS3204T komen beide met het laatste ADM besturingssysteem voor geïnstalleerd. Qua adviesprijzen is er momenteel nog niks bekend over de twee nieuwe NAS-systemen. Ook over de beschikbaarheid van de apparaten in de Benelux heeft het bedrijf nog weinig losgelaten.

asustorcloudlanceringnas

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals