Twitter

Twitter is begonnen met het uitrollen van een nieuwe Twitter update, weliswaar een update via de serverkant. Daarbij krijgt elke gebruiker een nieuwe navigatiebalk.

Ondanks dat het bedrijf wat moeilijkheden ondergaat betreffende het verwijderen van nepaccounts, komt het bedrijf met een nieuwe functie naar het platform. Ditmaal gaat het om een nieuwe navigatiebalk binnen de Twitter app in Android, daarmee wordt navigeren op grote schermen eindelijk een stuk gemakkelijker. Nadeel is wel, je verliest de mogelijkheid om te swipen tussen verschillende tabbladen.

 

De functie was inmiddels al een behoorlijke tijd in een zogenoemde A/B fase test, waar een kleine groep mensen de nieuwe functie krijgen. Op basis van opmerkingen worden zulke testen door- of stopgezet. In dit geval heeft Twitter ervoor gekozen om toch door te zetten. Geen slecht idee overigens, navigeren in de Twitter app was op grote telefoons niet altijd even gemakkelijk.

Google

Een interessante opmerking van Androidworld is de standaard welke verwerkt zit in Google’s Material Design. Google is sinds 2015 druk bezig met de ontwikkeling van de nieuwe designtaal. In 2016 zijn daar een interessante wijzigingen aan gedaan. Zo moest de navigatie van apps voortaan onderin het scherm staan. Heel succesvol bleken deze wijzigingen niet – vrijwel geen enkele app heeft deze nieuwe vorm van navigeren opgepakt.

 

Mocht je de nieuwe navigatiebalk van Twitter nog niet zien, geen zorgen. De nieuwe navigatiebalk wordt via de serverkant toegepast, en het kan daardoor even duren voordat deze geactiveerd is. Mocht je al maandenlang je Twitter app geen update gegeven hebben, update deze dan wel even. Kans is dat de benodigde gegevens niet aanwezig zijn om de navigatiebalk te verplaatsen.