Nieuws

ZTE verlost van wurgende invoertarieven

ZTE is na betaling van een monsterboete van 400 miljoen dollar verlost van het embargo dat de Amerikaanse overheid op het Chinese bedrijf had geheven.

 

ZTE heeft weer vrij spel. De Amerikaanse overheid heeft het embargo op de Chinese telecomgigant opgeheven nu het weer helemaal aan de eisen voldoet om mee te draaien in Amerikaanse handelstransacties. ZTE betaalde vorige week de monsterboete van 400 miljoen dollar die de Amerikaanse overheid haar oplegde omdat ZTE onwettig handel had gedreven met Noord-Korea en Iran.

 

ZTE moet echter niet te vroeg juichen. In feite is dit eerder uitstel van straf, dan een echte opheffing. Toezichters zullen nog steeds een oogje in het zeil houden gedurende de volgende tien jaar. Op die manier moet ZTE nog steeds mooi in de pas lopen wil het bijkomende boetes vermijden.

 

Het Amerikaanse congres wil trouwens ook nog steeds een wetsvoorstel goedkeuren dat het embargo terug invoert. Dat zijn echter zorgen voor later. Momenteel heeft ZTE weer wat meer ademruimte gekregen.

amerikabusinessembargozte

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals