Nieuws

Binnenkort kan je Skypegesprekken opnemen

Goed nieuws voor journalisten, podcasters en alle andere mensen die er alle baat bij hebben om gesprekken te archiveren. Binnenkort zal Skype namelijk een update krijgen die het mogelijk maakt op audiogesprekken op te slaan. 

Skype is reeds 15 jaar. Wie in die tijd audiogesprekken wou opnemen, was genoodzaakt om beroep te doen op extra software van andere makers. Binnenkort zal dat niet meer nodig zijn, want Microsoft gaat een opnamemogelijkheid inbakken in hun eigen software. De nieuwe functie is bovendien volledig cloud-based en van zodra er een opname wordt gestart ontvangen alle betrokken gesprekspartners hiervan een melding. Bij de opname van een videogesprek zullen alle beelden netjes gecombineerd worden.

De opnamemogelijkheid is slechts een van de nieuwe functies die de zomerupdate toevoegt. De update introduceert bijvoorbeeld ook leesbevestigingen en end-to-end geëncrypteerde privégesprekken. De update zal later deze maand verschijnen voor Skype 8, de nieuwste versie die binnenkort Skype 7 zal vervangen. Skype 7 zal binnenkort niet meer ondersteund worden en omwille van die reden raadt Microsoft aan om zo snel mogelijk te upgraden naar Skype 8. De nieuwste versie van Skype maakt het onder andere mogelijk om mensen in een groepschat rechtstreeks aan te spreken via het @-symbool en om bestanden tot 300MB te delen in een chat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business