Nieuws

Smartphoneverbod voor scholen in Frankrijk goedgekeurd

Back to school, maar dan zonder smartphone in je broekzak. Door een beslissing van het Franse parlement is dit vanaf september de (harde) realiteit voor hun schoolgaande jongeren.

Wanneer de studenten in Frankrijk in september terugkeren naar de schoolbanken, zullen ze dit voortaan zonder hun smartphones moeten doen. Dit smartphoneverbod is afgelopen maandag officieel goedgekeurd in het Franse parlement, meldt het Agence France-Presse.

Deze wet treedt in werking vanaf september en verbiedt studenten van 15 jaar en ouder smartphones, tablets en andere apparaten die verbonden zijn met het internet, mee te nemen naar school, tenzij deze uitgeschakeld zijn. Er kunnen echter uitzonderingen gemaakt worden voor “pedagogisch gebruik”, extra-curriculaire activiteiten en studenten met een handicap. Bovendien mogen middelbare scholen zelf beslissen of zij kiezen voor een volledig of gedeeltelijk verbod.

Op deze manier hopen de Fransen hun jeugd te beschermen tegen een smartphoneverslaving en hen beter te laten focussen tijdens de lessen. Voor dit nieuwe beleid bestond er reeds een verbod op smartphonegebruik tijdens de les, maar dit is nu, tot het grote plezier van president Emmanuel Macron, uitgebreid tot een volledig verbod.

De eerste reacties van de Franse jeugd zijn alvast overwegend negatief, wat twijfels opwekt over de toekomst van deze wet. Momenteel is het dus wachten tot september om te weten hoe dit verbod in de praktijk in haar werk zal gaan en hoeveel scholen daadwerkelijk zullen kiezen voor het volledige verbod.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business