Nieuws

TSMC moest fabrieken stilleggen vanwege ontdekte virussen in productiematerieel

TSMC begeeft zich in zwaar vaarwater dit weekend, het bedrijf heeft immers haar productiefaciliteiten stil moeten leggen door de intrede van een virus via het bedrijfsnetwerk.

TSMC – ofwel Taiwan Semiconductor Manufacturing Company – is wereldwijd een van de grootste chipfabrikanten. Onder andere Apple, AMD en Qualcomm maken gebruik van de productiecapaciteiten van het bedrijf om hun chips te laten produceren. Afgelopen vrijdag werd echter duidelijk dat het bedrijf wat problemen zou hebben bij de productie van de chips. Er was een virus op het bedrijfsnetwerk terecht gekomen, waardoor een groot gedeelte van de productie stilgelegd moest worden.

Het bleef echter niet bij een productiestop op vrijdag. Tot aan zondagavond ondervond het bedrijf een productiestop in een deel van haar fabrieken, al is inmiddels 80 procent van de operatie weer opgestart. De overige productiecapaciteit zal naar alle waarschijnlijkheid ook snel weer beschikbaar komen.

Gevolgen

TSMC spreekt zelf over behoorlijke gevolgen van de productiestop. Het bedrijf uit Taiwan geeft aan dat er een verwachte omzetdaling zal zijn van 3 procent in dit kwartaal. Ook waarschuwt het bedrijf dat de algehele kosten door het ongeval dit kwartaal hoger uit zullen vallen. Dit zou in het vierde kwartaal alleszins weer bijgeschaafd moeten zijn, aldus de chipfabrikant.

Welke fabrieken er stil kwamen te liggen is niet precies bekend. Ook wordt er niet aangegeven welke fabrikanten langer zullen moeten wachten op gefabriceerde chips. Gezien TSMC dit jaar als de enigste fabrikant voor Apple’s chip fungeert, zou dit mogelijk een effect kunnen hebben op de algehele beschikbaarheid van Apple’s iPhone dit jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business