Nieuws

Website AMD onthult per ongeluk Cinebench scores AMD Threadripper processor

AMD heeft het moeilijk om informatie over aanstaande Threadripper processoren binnenboord te houden. Daardoor ligt nu bijna alle informatie over de aanstaande processoren al op straat.

Alles wijst erop dat stoplichten binnen AMD op groen staan voor de onthulling van nieuwe AMD Threadripper processoren. Alhoewel het bedrijf na Computex geen informatie meer naar buiten heeft gebracht over de processor, blijft nieuwe informatie wel naar buiten komen. Ditmaal heeft een mogelijk onhandige medewerker van AMD informatie over Cinebench scores online gezet op AMD’s eigen website.

Het gaat om informatie over het topmodel uit de reeks aanstaande Threadripper processoren, de 2990WX. Deze chip zal volgens geruchten niet zijn gericht op gamers, maar meer op ‘creators’. De modellen welke eindigen op X zullen wel vooral gericht worden op gamers. De 2990WX heeft 32-cores en daarbij ook 64 threads, en een TDP van 250W. Waar Intel-processoren met dit aantal cores behoorlijk in de prijs op zou lopen, blijft de variant van AMD relatief scherp geprijsd voor ongeveer 1.500 euro.

Cinebench

Op de Franse website kwamen de scores van de Threadripper processor in het licht door tekst in een voetnoot. De processor heeft een resultaat van 5099 punten behaald en scoort daarmee behoorlijk hoog. AMD trok tevens een vergelijking met een processor van Intel in dezelfde categorie, de Intel Core i9 7980XE. Deze kon een stuk lagere score behalen, terwijl volgens AMD dezelfde testcondities meespeelde. Deze processor behield namelijk een score van ‘slechts’ 3335 punten.

Dat deze informatie nu in een voetnoot online werd gezet wijst op dat alle informatie klaar staat om onthult te worden. Geruchten spreken van een onthulling op 13 augustus, wat betekend dat alle definitieve informatie over ongeveer een week beschikbaar zou moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business