Nieuws

Snapchat verliest gebruikers door nieuw design

Voor het eerst sinds de lancering van Snapchat ziet de app een daling in gebruikersaantallen. Snapchat-gebruikers waren niet tevreden met het nieuwe design van de app en hebben dit duidelijk merkbaar gemaakt.

Met hun nieuwe design hoopte Snapchat hun adverteerders de kans te geven om hun reclame beter af te stellen op gebruikers. Dit werd echter niet goed onthaald bij de gebruikers, die zelfs zo ver gingen om een petitie op te starten om het oude design terug te krijgen. Die petitie met 1,2 miljoen handtekeningen heeft Snapchat genegeerd met 3 miljoen vertrekkende gebruikers als gevolg.

Deze daling kwam geheel onverwacht voor Snapchat. Dit is namelijk de eerste keer sinds de lancering van de app in 2011 dat hun gebruikersaantallen gedaald zijn. Evan Spiegel, Snap CEO, deelde nochtans mee dat zij de gebruikersfeedback serieus nemen en het gevoel hadden dat ze de grootste frustraties hadden aangepakt.

De inkomsten van het bedrijf blijven echter wel stijgen ondanks de daling van gebruikers. Dit kwartaal wist Snap hun inkomsten met 44% op te trekken t.o.v. vorig jaar met een inkomstentotaal van $262 miljoen. Toch wordt er gevreesd dat de gedaalde gebruikersaantallen uiteindelijk ook voor lagere inkomsten zullen zorgen.

Het is tot slot geen onbekend gegeven dat Instagram uit is op Snapchat-gebruikers. Sinds de invoering van de verhalen op Instagram hebben veel gebruikers de overstap naar hun platform gemaakt. Dit kwartaal zat Snapchat duidelijk in het verliezende kamp van de befaamde Stories War. De strijd is echter nog lang niet gestreden en we zijn benieuwd hoe Snap deze situatie zal aanpakken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business