Nieuws

Magic Leap One mixed reality headset beperkt beschikbaar in de VS voor $2295

Appontwikkelaars in de VS kunnen vanaf nu aan de slag met de Magic Leap One Creator Edition. Deze mixed reality headset is de eerste in zijn soort en biedt tal van mogelijkheden. Het prijskaartje van $2295 mag je echter niet over het hoofd zien.

De startup Magic Leap verscheept vanaf vandaag hun eerste mixed reality headset naar steden in de VS voor $2295. De Magic Leap One Creator Edition is meteen een volledig, consumentgericht product, maar heeft toch artiesten en appontwikkelaars als hoofddoelgroep. De headset is zeker een stap voorwaarts voor augmented reality (AR), maar een echte sprong is het ook weer niet.

De appbibliotheek is in de eerste plaats niet erg uitgebreid. Deze versie bevat slechts enkele previews zoals een sandbox-app en een schietspelletje. Dit toont nogmaals aan dat de Creator Edition ook werkelijk bedoeld is voor app-ontwikkelaars die zelf met het toestel willen experimenteren. De gemiddelde gebruiker wacht dus nog steeds op een headset voor het grote publiek, zowel op het vlak van beschikbare apps als prijs – niet iedereen is in staat (en bereid) om $2295 neer te tellen voor een mixed reality headset. Wanneer Magic Leap de prijs zal verkleinen en de appcatalogus zal vergroten, is echter nog een raadsel.

Het is tot slot belangrijk om “de VS” met een korrel zout te nemen. De Magic Leap One wordt momenteel slechts naar zes steden verzonden. De overige Amerikanen moeten een reservering maken en hopen op het beste. Wanneer appontwikkelaars over heel de wereld de headset in hun handen kunnen krijgen, heeft Magic Leap dan ook nog niet bekendgemaakt. Voorlopig kunnen we dus niet meer doen dan afwachten wat de Amerikanen zullen creëren met behulp van de headset.

appontwikkelingaugmented realityheadsetMagic Leap Onemixed reality

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals