Nieuws

Meer informatie komt beschikbaar over aanstaande BlackBerry Key2 LE

BlackBerry (TCL) heeft vorige maand officieel de Key2 op de markt gebracht in de Benelux. Inmiddels lijkt een onthulling van een goedkoper broertje, de Key2 LE, aanstaande.

Vorige maand kwam de BlackBerry Key2 officieel beschikbaar in de Benelux. Het lijkt er echter op dat het bedrijf achter BlackBerry (TCL) ruimte ziet voor nog een zielsverband in de vorm van een BlackBerry Key2 LE. Veel was er tot nu toe nog niet over bekend, maar met een nieuwe lek aan informatie wordt het een stuk duidelijker waar BlackBerry zich met deze telefoon op gaat richten.

Specificaties

Dat het om een goedkoper broertje gaat is te zien aan de specificaties van het toestel. Zo is er een Qualcomm Snapdragon 630 SoC aanwezig, waar het bij de Key2 nog gaat om de Snapdragon 660. BlackBerry heeft 2 GB weggesnoept van de hoeveelheid RAM, dit komt nu neer op 4 GB. Opslaggeheugen is teruggebracht naar 32- of 64 GB, waar bij de standaard Key2 de keuze was uit 64- of 128 GB. Dit alles krijgt stroom uit een kleinere 3000 mAh batterij, waar dit voorheen nog op 3500 mAh lag, hoe de batterij bij de Key2 LE uit gaat vallen blijft vooralsnog dan ook maar de vraag.

Verder lijkt het scherm hetzelfde te blijven, dit paneel kwamen we eerder al tegen bij de KeyOne en dus ook de Key2; het is een 4.5-inch paneel met een 1080×1620 resolutie. Op het gebied van de camera’s krijgt de Key2 LE ook een stap naar beneden, van voorheen twee 12 Mp sensoren, naar een 13 Mp en een 5 Mp sensor aan de achterkant.

De BlackBerry Key2, niet de Key2 LE

Andere gebieden waar BlackBerry geld heeft weten te besparen is het toetsenbord, wat opvallend is gezien dat het Unique Selling Point is van de Key-lineup. Het fysieke toetsenbord is nog steeds onder het scherm aanwezig, er is niks gewijzigd aan de afmetingen. Wel is de trackpad-fuctionaliteit afwezig. De bron van Android Police spreekt verder over een toetsenbord welke meer het uiterlijk heeft van deze op de KeyOne, weliswaar met de shortcut functie die terug de vinden was op de Key2.

Beschikbaarheid

Recentelijk passeerde de smartphone de Amerikaanse Certificeringsinstantie FCC. Nu het toestel daarbij ook online terug te vinden is heeft hij zo goed als zeker de testen doorstaan. Nu hoeft dat niks te zeggen, maar het zou kunnen betekenen dat de telefoon in de nabije toekomst gelanceerd gaat worden. IFA vindt later deze maand plaats, wat een mooie tijd zou kunnen zijn om het toestel te lanceren. Hoe het toestel geprijsd zal zijn is nog onbekend, de adviesprijs van de Key2 lag op 649 euro.

blackberryKey2 LEmobiel

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals