Nieuws

Galaxy Home, Samsungs eigen HomePod

Samsung probeert met hun Galaxy Home te concurreren met andere digitale assistenten. Door het gebrek aan officiële details over het toestel is het niet meteen duidelijk of het bedrijf hierin zal slagen.

Tijdens Samsung Unpacked onthulde Samsung ook hun eigen HomePod, de Galaxy Home. Veel specifieke informatie werd er weliswaar niet gegeven. Zaken zoals de prijs, lanceringsdatum en het idee achter het design zijn nog niet bekend. Wat wel meteen duidelijk was, is dat het bedrijf hiermee probeert te concurreren met de Apple HomePod.

Enkele specificaties van de Galaxy Home zijn bekendgemaakt tijdens hun evenement. Zo bevat de HomePod zes speakers, een ingebouwde subwoofer en acht microfoons. Deze hoeveelheid microfoons is voornamelijk belangrijk voor communicatie vanop langere afstanden, wat het doel is van een dergelijke digitale assistent.  Verder zal het toestel de muziekstreamingservice Spotify ondersteunen, wat geen al te grote verrassing was na de aankondiging van de samenwerking tussen de twee bedrijven.

Het belangrijkste aan digitale assistenten is natuurlijk het besturingsprogramma. In het geval van Samsung is dit Bixby. Bij zijn lancering had Bixby het reeds moeilijk, aangezien hij niet veel meer te bieden heeft dan Alexa/Siri/Google Assistant. Of Bixby de nodige updates zal krijgen voor de Galaxy Home is ook nog niet bekend.

Samsung heeft de meeste details over de Galaxy Home dus nog voor zich gehouden. Wanneer meer informatie wordt vrijgegeven over o.a. de prijs en officiële lancering is ook niet duidelijk aangekondigd. Het bedrijf heeft niet meer gezegd dan “coming soon”. In afwachting van die “soon” kan je intussen een kijkje nemen naar wat Twitter te zeggen had over het interessante design van het toestel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business