Nieuws

Siri krijgt misschien ondersteuning voor meerdere gebruikers

Het nieuwe patent van Apple creëert een waaier aan mogelijke updates voor Siri. Wat het bedrijf concreet van plan is, moet echter nog aangekondigd worden.

Apple heeft de goedkeuring van een nieuw patent aangekondigd, wat kan wijzen op upgrades voor Siri. Dit patent, genaamd user profiling for voice input processing, is overduidelijk bedoeld voor de digitale assistent. Wat het bedrijf er concreet mee gaat doen, is nog niet duidelijk, aangezien het patent uitgebreide mogelijkheden aanbiedt.

Dit patent zorgt ervoor dat Apple spraakherkenning kan ontwikkelen die een gebruiker kan herkennen op basis van spraak. Met deze informatie zal het systeem zich ook aanpassen aan de persoon die het commando geeft. Het lijkt er momenteel op dat dit de basis vormt voor ondersteuning voor meerdere gebruikers.a

Deze ondersteuning voor meerdere gebruikers is echter nog niet concreet ingevuld door Apple. Dit patent geeft het bedrijf namelijk de mogelijkheid om Siri op meerdere manier te verbeteren. In de eerste plaats zou de digitale assistent hierdoor weten wie aan het spreken is. Die functie creëert bovendien kansen om andere functies te ontwikkelen. Zo zou Siri gepersonaliseerde reacties kunnen geven op basis van vorige spraakcommando’s van de verschillende gebruikers. Tegelijk zal ze niet reageren op personen wiens stem niet is ingesteld, waardoor de HomePod niet langer je agenda en berichten kan voorlezen aan elke willekeurige persoon die daarnaar zou vragen.

User profiling for voice input geeft Apple dus een heel gamma aan mogelijke updates voor Siri. Voor nu kunnen we alleen maar speculeren over wat het bedrijf zal doen met deze mogelijkheden. We zullen jammer genoeg nog even moeten wachten voordat we weten wat het bedrijf concreet gaat doen met dit nieuwe patent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business