Nieuws

TechDen beperkt technologiegebruik van kinderen

TechDen lijkt een goede oplossing voor het groeiende aantal technologieverslaafde kinderen. Deze slimme doos biedt ouders een makkelijke manier aan om het technologiegebruik van hun kinderen te controleren.

Dé manier om een technologieverslaving bij je kinderen tegen te gaan, blijkt een doos te zijn. Dat is alleszins wat het doel van TechDen is. Deze hightech doos kan ervoor zorgen dat kinderen minder tijd doorbrengen op hun tablet, smartphone, etc.

 

Wat is het?

De TechDen op zichzelf is niet meer dan een witte, hightech doos die (ironisch genoeg) wordt bestuurd door een smartphoneapp. In de doos kunnen ouders de technologie van hun kinderen opbergen en met de app kunnen ze het technologiegebruik van hun kinderen makkelijk controleren.

 

Hoe werkt het?

Als ouder hoef je niet veel meer te doen dan de bijbehorende app voor de TechDen te installeren op je eigen smartphone en het toestel van je kind. Vervolgens kan je met je smartphone sessies ingeven, waarbij je zelf de begintijd, eindtijd en de bijbehorende schermtijd ingeeft. Zo kan je een sessie ingeven van 19u tot 20u30 met een schermtijd van 30 minuten. Dit houdt in dat de TechDen zal ontgrendelen om 19u en dat je kind vanaf dan zijn/haar smartphone of tablet kan nemen en kan gebruiken voor een tijd van 30 minuten. Wanneer het einde van deze tijdslimiet nadert, zal de TechDen-app op het toestel van je kind een melding geven dat het bijna tijd is om het terug in “de doos” te steken. Als het toestel vervolgens weer in de opslagplaats zit, is het niet meer mogelijk voor je kind om dit eruit te nemen totdat de volgende sessie begint. De app geeft ook de mogelijkheid om samen met je kind beloningen in te stellen voor het op tijd terugsteken van zijn/haar toestel.

 

Waar koop je het?

Voorlopig is de TechDen nog niet te officieel te koop. Het project zit namelijk gekoppeld aan een Kickstarter die nog loopt tot 21 september. Maar voor 119$ (exclusief btw en verzendkosten) kan je al een TechDen voor je aan de kant laten leggen.

kickstarterTechDentechnologieverslaving

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals