Nieuws

WhatsApp back-ups tellen niet meer mee voor gebruikte GB’s op Google Drive

Google en WhatsApp hebben een nieuwe overeenkomst betreffende back-ups voor alle gemaakte gesprekken in Google Drive, een mogelijkheid die in 2015 werd toegevoegd aan de applicatie.

In 2015 kwam WhatsApp eindelijk met een functie waarmee gesprekken op WhatsApp niet langer in een back-up bestand werden opgeslagen die je handmatig moest overzetten. In plaats daarvan werd Google Drive de plaats waar alle data opgeslagen zou worden. Verwijder je dus de back-up niet van je Google account dan is het bijna onmogelijk om belangrijke gesprekken te verliezen. Google en WhatsApp komen met een voordeeltje: voortaan gaan de back-ups niet meer van de beschikbare ruimte in Google Drive af.

De afgelopen dagen verschenen verschillende berichten online over emails die gebruikers hadden ontvangen van Google over de verandering in het beleid. Het bericht geeft aan dat er een nieuwe overeenkomst is ontstaan tussen WhatsApp en Google, waarmee gebruikers niet langer hun eigen gigabytes hoeven te gebruiken. Daarmee komt meer ruimte van de 15 GB die gebruikers gratis krijgen van Google beschikbaar voor eigen gebruik.

Beeld: TechPulse, screenshot WhatsApp.com

Ingangsdatum

De ingangsdatum van de overeenkomst is op 12 november van dit jaar, al zal het voor een aantal gebruikers al eerder zichtbaar zijn dat er voortaan geen opslag meer gebruikt wordt. Let er wel op dat de nieuwe overeenkomst ook gevolgen kan hebben voor bestaande back-ups. Zo zullen back-ups die meer dan een jaar oud zijn van Google Drive verwijderd worden, tenzij je bij deze alvast een nieuwe back-up aanmaakt.

Standaard worden enkel foto’s en gesprekken door WhatsApp opgeslagen in een back-up op Google Drive. De optie om videobestanden op te slaan is weliswaar aanwezig, maar ging nu nog ten koste van een behoorlijke hoeveelheid opslagruimte. Mocht je video’s ook als back-up aan hebben staan dan zorgt de nieuwe overeenkomst een stuk meer beschikbare ruimte naar je Google Drive account.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business