Nieuws

Gebruikers van de OnePlus 6 hoeven niet lang meer te wachten op eerste Open Beta Android 9.0

De OnePlus 6 zal binnenkort een van de eerste smartphones zijn welke officieel Android 9.0 als update ontvangt, wel zal er eerst nog een Open Beta op de markt verschijnen alvorens de stabiele versie arriveert.

Begin augustus kwam Google met de nieuwste variant van haar besturingssysteem op de markt in de vorm van Android 9.0 Pie. Voor OnePlus geen onbekende; de OnePlus 6 was immers deelnemer aan het Developer Preview programma voor deze nieuwe versie van Android. Daarmee konden alle gebruikers deze versie van Android al eerder uitproberen.

Nu de stabiele versie officieel beschikbaar is in de AOSP repository lijkt het er in elk geval op dat OnePlus een van de eerste fabrikanten zal zijn die de stabiele update van Android 9.0 naar een van haar toestellen uit gaat rollen. Zo blijkt ook nu uit berichten die op het forum zijn verschenen over de verschenen beta van HydrogenOS. HydrogenOS is bijna volledig vergelijkbaar met OxygenOS en mist daarbij enkel de Google Mobile Services gezien deze in China verboden zijn.

OnePlus Forums

Sinds dat de update is gespot op de website van HydrogenOS is het een hot-topic op het forum, het is namelijk de vraag hoe snel de update voor OxygenOS zal volgen. Gelukkig wist Community Manager David Y. te vertellen dat de update in de komende dagen op de markt zal worden gebracht. Dit zal volledig afhangen van de snelheid waarmee de update door de CTS (Compatibility Test Suit) van Google heen kan komen. Gezien de HydrogenOS update hier niet doorheen hoeft te raken staat deze al direct online.

Wel moet vermeld worden dat het allereerst zal gaan om een beta-update van OxygenOS gebaseerd op Android 9.0. Waarschijnlijk zal tegen de herfst de stabiele versie officieel uitgerold worden voor de OnePlus 6. De andere toestellen waarbij het bedrijf heeft beloofd de update uit te brengen – de OnePlus 3/3T en de 5/5T – zullen pas later de update ontvangen. De kans is daarbij groot dat er als eerste nog een beta-update uit komt voor die toestellen voordat een stabiele versie de gebruikers bereikt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business