Nieuws

Geruchten wijzen op onthulling Huawei Mate 20 in oktober

Met IFA naderend in een sneltreinvaart blijft het moeilijk om te zeggen wat er precies gaat gebeuren tijdens de beurs. Waarschijnlijk gaat Huawei in elk geval niet de Mate 20 lanceren.

Met IFA al druk onder weg bleef het de vraag wat en of Huawei een nieuwe smartphone zou gaan onthullen gedurende het evenement. Dit blijkt nu niet zo te gaan zijn, waar eerdere geruchten wezen op een onthulling van de Mate 20 gedurende IFA zal dit nu niet het geval zijn. Wel zou het, net als andere jaren, weer in oktober plaats gaan vinden.

Het eerste interessante aan de Mate 20 is dat het naar alle waarschijnlijkheid de eerste smartphone zal zijn met een HiSilicon Kirin 980 aan boord. Tot nu toe werd de HiSilicon Kirin 970 gebruikt in alle high-end smartphones van de Chinese fabrikant. Welke verbeteringen de SoC gaat brengen is nog niet bekend, evenals dat de datum van onthulling van de SoC onbekend is. Wel is bekend dat er een variant van het toestel zal verschijnen met 6 GB RAM en 128 GB interne opslag. Dit alles krijgt zijn stroom uit een 4.200 mAh batterij, die daarmee vijf procent groter is dan de batterij in de P20 Pro.

Scherminkeping

Ook de notch – ofwel scherminkeping – is weer terug te vinden bij het Mate 20. Wel is opvallend dat het een veel kleinere notch is dan bij de P20 (Pro/Lite). Daarmee neemt het bedrijf duidelijk feedback in zich op van gebruikers die niet al te tevreden lijken te zijn met de notch. In dit geval zit enkel de selfiecamera erin verwerkt met erboven een kleine uitsnede voor de speaker. XDA-Developers, de website die met de informatie op de proppen kwam, spreekt over speakers aan beide zijden van het 6.3-inch scherm. Dit valt nog te discussiëren, er zijn immers aan de onderkant openingen gemaakt voor een mogelijke speaker.

Waar Huawei verder zich mee weet te onderscheiden van de concurrentie is de aanwezigheid van de audiopoort. Deze lijkt aan de bovenkant aanwezig te zijn. Op de (pers)render is ook vanaf de bovenkant een kleine uitstekende cameramodule te zien. Voor het eerst zien we drie camera’s in een vierkant verwerkt samen met een flash-module. Verdere specificaties over de camera’s blijven helaas afwezig.

Onthulling

Net als ik eerder al had genoemd zal de Huawei Mate 20 waarschijnlijk (pas) in oktober gelanceerd worden. Of het toestel vervolgens ook naar de Benelux komt is nog maar de vraag. De Huawei Mate 10 van vorig jaar kwam immers niet naar de Benelux, de opvolgende Huawei Mate 10 Pro overigens wel.

Om terug te komen op IFA 2018, het blijft onbekend wat het bedrijf er precies van plan is te gaan onthullen. Wel is er voor 31 augustus een evenement gepland in de Messe waar TechPulse bij aanwezig zal zijn. Mogelijk dat daar de Huawei P20 Pro in verschillende nieuwe kleuren onder het doek vandaan komt zetten, alles blijft mogelijk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business