Nieuws

Nieuwe functie voor Google Assistant brengt alleen goed nieuws

Google Assistant ondersteunt in de VS een nieuwe functie: Tell Me Something Good. Na dit commando zal de digitale assistent een positief nieuwsitem opzoeken om te compenseren voor andere, negatieve nieuwsberichten.

In de Verenigde Staten is Google Assistant voortaan uitgerust met een functie die gebruikers alleen goed nieuws zal vertellen. Nieuwsberichten zijn vaak overwegend negatief, denk maar aan nieuws over natuurrampen, oorlogen, schietpartijen, klimaatopwarming… Amerikaanse gebruikers kunnen nu de digitale assistent een willekeurig goed nieuwsitem laten vertellen met het commando “Tell me something good”, wat eveneens ook de naam is voor deze functie.

Met deze functie hoopt Google dat mensen meer gesprekken zullen voeren over de positieve zaken in de wereld en minder zullen focussen op al het negatieve. Het bedrijf noemt dit “solutions journalism” en laat de Google Assistant zoeken naar die nieuwsitems die aanzetten tot dergelijke gesprekken. Voorbeelden van positieve nieuwsberichten die de digitale assistent kan laten zien, zijn berichten over hoe IJsland innovatieve technieken heeft gebruikt om alcoholconsumptie bij minderjarigen aan te pakken en hoe Utah erin is geslaagd om de dakloosheid sterk te doen dalen.

Tell Me Something Good wordt momenteel alleen ondersteund in de Verenigde Staten. Dus, toen ik Google Assistant vroeg om me iets goeds te vertellen, kreeg ik niet meer dan “Tell Me Something Good isn’t supported in this region”. Er is tot slot nog niet bekend of Google de functie ook verder zal verspreiden buiten de VS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business