Nieuws

5G-technologie van Huawei en ZTE verboden in Australië

De 5G-technologie van zowel Huawei als ZTE is voortaan verboden in Australië. Het land geeft aan dat de technologie nationale veiligheidsproblemen zou opleveren.

Australië heeft een verbod ingesteld tegen de Chinese telecomfabrikanten Huawei en ZTE. Beide bedrijven mogen niet langer 5G-technologie leveren aan het land. De technologie van deze twee producenten zou volgens Australië een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid. Huawei zelf heeft echter reeds een tweet geplaatst waaruit duidelijk wordt dat zij niet snappen waarom hun 5G-tech plots verboden is.

Gisteren heeft de Australische overheid nieuwe veiligheidsrichtlijnen voor 5G ingesteld, maar deze bevatten geen rechtstreekse referenties naar Huawei of ZTE. Wel staat er een duidelijke hint in de richtlijnen die gericht is op Chinese bedrijven, waarin gezegd wordt dat verkopers die hoogstwaarschijnlijk onderworpen zijn aan extragerechtelijke aanwijzingen van een buitenlandse overheid in strijd met de Australische wet, kans lopen om met hun technologie een 5G-netwerk te ondersteunen dat niet voldoende beschermd is tegen ongeautoriseerde toegang of storingen. Bovenstaande tweet van Huawei maakte echter meteen duidelijk dat de richtlijnen wel degelijk voor hen bestemd waren.

De overheid van Australië maakt zich dus duidelijk zorgen om de Chinese technologie. Deze zou het 5G-netwerk van het land namelijk kwetsbaar maken voor hackers die de overheid willen bespioneren. Of Huawei en Australië nog zullen onderhandelen om tot een overeenkomst te komen, is nog niet bekend.

5gaustraliëBeveiliginghuaweizte

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals