Nieuws

Nieuwe render toont voorproefje op presentatie ZTE tijdens IFA 2018

ZTE is misschien niet meer de hipste smartphonefabrikant, het is immers door aardig wat donderwolken heen gegaan. Toch blijven ze proberen, onder andere weer binnenkort tijdens IFA.

IFA 2018 is nog iets meer dan een week van ons verwijderd, al zullen de meeste perspresentaties al voor deze datum plaatsvinden. Steeds meer fabrikanten beginnen dan ook al de nodige renders te tonen als voorproefje van aanstaande producten. De Chinese smartphonefabrikant ZTE doet hier volop aan mee en doet alvast een duit in het zakje over de aanstaande Axon 9 Pro.

Jaren geleden was ZTE een van de grootste smartphonefabrikanten in thuisland China, al blijft daar met opkomende populariteit van merken als Xiaomi en OPPO niet veel meer van over. Nu probeert ZTE het toch weer, er zal een opvolger komen voor de ZTE Axon 7 die twee jaar geleden op de markt gebracht werd. ZTE heeft daar nu vandaag een teaser van online geplaatst op Weibo, een van de grootste sociale netwerken in China.

Notch

Ook ZTE kon zich blijkbaar niet weg laten jagen van de notch, want de ZTE Axon 9 Pro lijkt een behoorlijke notch aan de bovenkant te krijgen. Dit is een opvallende beslissing gezien de randen rondom het scherm al niet bepaald klein zijn. Verder toont de render de achterkant van het toestel, waarop de twee camera’s zijn te zien in combinatie met een LED-flash. Ondanks dat het moeilijk is om te zien op de foto, boven het ZTE logo bevind zich een vingerafdrukscanner.

Wat ZTE van plan is met de rest van de specificaties is nog onbekend. De vorige generatie Axon 7-toestellen hadden in elk geval altijd een high-end SoC in combinatie met een degelijke DAC in combinatie met een prijs waar fabrikanten als OnePlus het toentertijd moeilijk mee kregen.

Aankondiging

De aankondiging van dit toestel vind in elk geval plaats op 30 augustus, net voor het begin van IFA 2018. Of het bij de Axon 9 Pro blijft, of dat de fabrikant nog andere plannen heeft staan voor het evenement is niet duidelijk.

ifa2018mobielzte

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals