Nieuws

Magic Leap VR-headset is een ‘tragic heap’ volgens oprichter Oculus

De nieuwe Magic Leap VR-headset viel duidelijk niet in de smaak bij Palmer Luckey. De oprichter van Oculus heeft namelijk een niet al te positieve review gepubliceerd over de headset.

“Magic Leap is a tragic heap”, zo klonk de titel van de review van Palmer Luckey, de oprichter van Oculus, over deze nieuwe VR-headset. De headset is intussen een paar weken (zeer) beperkt verkrijgbaar in de VS en creëerde hoge verwachtingen bij het publiek voor de lancering. Het toestel kost namelijk een goede $2000 en bevat daarbij het uiterste minimum aan software en apps zodat ontwikkelaars op de vrije loop kunnen gaan.

Het was geen verrassing dat de bedenker van de Oculus Rift VR-headset een negatieve review zou schrijven over de VR-headset van een andere producent. Luckey omschreef de interface van de headset als “een Android Wear smartwatchmenu dat voor je zweeft” en vond de tracking van de magnetische controller enorm teleurstellend. Hij ziet de Magic Leap eerder als een flitsend hypevoertuig dat voor niemand nuttig is dan een functionele ontwikkelaarskit. Sommige opmerkingen zijn zeker terecht, maar aan de andere kant lijkt het alsof hij zich aangevallen voelt door de headset en dat deze een grap is in vergelijking met zijn eigen creatie. De volledige review is terug te vinden op de persoonlijke blog van Luckey.

De CEO van Magic Leap, Rony Abovitz, liet dit echter niet zomaar aan zich voorbijgaan. Hij trok naar Twitter en wist op een ludieke manier enkele steken te geven aan Luckey. Hij deed dit door een analogie te maken met de cartoon Avatar: The Last Airbender en sloot dit af door een staakt-het-vuren in de vorm van een tweet met daarin “there are enough rifts in our society”. Dit was natuurlijk een verwijzing naar de Oculus Rift gecreëerd door Luckey zelf. De volledige analogie kan u zelf lezen op de Twitter-pagina van Abovitz.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business