Nieuws

Google Wear OS krijgt een nieuw jasje

Wear OS, het smartwatchbesturingssysteem van Google, krijgt een langverwachte update. De nieuwe versie zal je sneller de informatie bezorgen die je nodig hebt en proactiever werken.

Met de groeiende populariteit van de smartwatch heeft Google de goede beslissing gemaakt om hun Wear OS te updaten. Het algemene idee achter de nieuwe versie is dat je sneller toegang krijgt tot de informatie de je wil en dat je smartwatch proactiever zal zijn. Na de update zal je watchface de volgende info kunnen geven:

  • Naar rechts swipen: de informatiefeed van Google Assistant
  • Naar links swipen: de nieuwe fitnesstracker van Google Fit
  • Naar boven swipen: meldingen
  • Naar beneden swipen: snelkoppeling naar Snelle Instellingen
  • Lange tik op de watchface: wijzigen van de watchface
  • Korte tik op de hoofdknop: alle apps bekijken
  • Lange tik op de hoofdknop: Google Assistant activeren om via spraakinvoer vragen te beantwoorden

 

Infofeed van Google Assistant

Ten eerste zal deze update een vervanger bevatten van Google Now. Door naar rechts te swipen, verschijnt namelijk de informatiefeed van Google Assistant. De digitale assistent zal je hier meer vertellen over het weer, de dienstregeling van je bus of trein en andere aankomende gebeurtenissen. Via dit menu heb je ook de mogelijkheid om andere toepassingen van de assistent te ontdekken.

De meldingen

De huidige Wear OS heeft een relatief onhandige manier om meldingen te weergeven. Je moet hierbij van ene melding naar de andere gaan, aangezien een enkele melding het volledige scherm inneemt. Na de update zal je daarentegen meteen door een lijst van alle meldingen kunnen scrollen. De meldingen verschijnen nog steeds na een simpele swipe naar boven waarna je kan tikken op een melding om te reageren of een andere actie uit te voeren.

De fitnesstracker

Google Fit mocht recent reeds genieten van een update en die trend zet zich voort in de nieuwe Wear OS. Met een simpele swipe naar links heb je al toegang tot je statistieken en de Fit-app zelf. Hier vind je ook meteen de knop om een sportactiviteit mee te beginnen.

Digital Well-being rond je pols

De Wear OS zelf bevat weliswaar niet de “Digital Well-being” functies die het bedrijf in Android 9 Pie heeft verwerkt. Toch ziet Google deze update als een soort van uitbreiding hierop. Door de smartwatches makkelijker in gebruik te maken, verwachten/hopen ze dat gebruikers minder naar hun smartphone zullen grijpen bij een melding. Gebruikers van een smartwatch gebruiken hun toestel namelijk gemiddeld voor een tijdsperiode van slechts 5 seconden om acties uit te voeren. Door meer mogelijkheden te geven aan de smartwatch, hoeven we dus niet meteen onze smartphone nemen om een melding te bekijken en vervolgens in het wilde weg onze tijd weg te scrollen op Instagram, Twitter, etc.

besturingssysteemgooglemobielontspanningsmartwatchtipWear OS

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen