Nieuws

Hier zijn Intel’s nieuwste CPU’s

Ze focussen op gigabit wifi en spraakopdrachten en leiden een nieuwe generatie van ultradunne PC’s in.

 

Intel beschikte al langer over een breed aanbod van laptopprocessoren van de achtste generatie. Die focusten echter voornamelijk op gaming en hadden meestal een hoog prestatievermogen. De laatste chips zijn echter meer mainstream en tonen aan dat het bedrijf zich steeds meer richt op het verbeteren van de draagbare laptopervaring.

 

 

In de eerste plaats beschikken de kersverse CPU’s allemaal over gigabit wifi en een quad-core DSP. Dat laatste maakt het voor laptops makkelijker om stemopdrachten van verschillende digitale assistenten te herkennen.

 

Met de nieuwe Y-serie chips – de Core M3-8100Y, i5-8200Y en i7-8500Y laat Intel ons weten dat we in de nabije toekomst nog meer ultradunne PC-ontwerpen mogen verwachten. Een paar daarvan zulle ongetwijfeld deze week nog aangekondigd worden op IFA in Berlijn.

 

 

De Y-serie van de processoren heeft maar twee kernen, maar hun laag thermisch profiel van 5 watt zorgt ervan dat de meeste systemen ook geen ventilator zullen nodig hebben om de computer af te koelen. Daarnaast De nieuwste U-serie van Intel is nu ook een pak sneller. Nu kan je al een 4K-video in real-time encoderen, terwijl dat vroeger uiteraard veel meer tijd in beslag nam.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business