Nieuws

IFA: BlackBerry Key2 LE is goedkopere opvolger van de Key2

De nieuwe BlackBerry Key2 LE is in elk opzicht een lightversie van de Key2. Hij heeft een lagere prijs, minder goede specificaties, maar nog steeds het typische fysieke toetsenbord.

TCL, het Chinese elektronicabedrijf dat BlackBerry-toestellen produceert, heeft donderdag op IFA de BlackBerry Key2 LE aangekondigd. De smartphone is een goedkopere versie van de reeds bestaande Key2-smartphone die eerder deze zomer werd onthuld. Zoals bij alle budgetversies heeft dit toestel ook enkele zaken moeten opofferen om zijn prijs te verlagen naar €399 in vergelijking met de €649 van de originele Key2.

Als eerste is de BlackBerry Key2 LE uitgerust met een Snapdragon 636 SoC, waar de Key2 een iets betere Snapdragon 660 heeft. Hoe het je het ook draait of keert, beide processoren zijn intussen redelijk verouderd, zeker als je weet dat we binnenkort de Snapdragon 980 kunnen aantreffen in de nieuwste modellen. Ook de opslag heeft moeten inboeten, de budgetsmartphone is beschikbaar in een versie met 32GB geheugen en eentje met 64GB, waarvoor je €30 meer betaalt. Ook het werkgeheugen is verminderd van 6GB RAM naar 4GB en de batterij is eveneens zwakker met 3.000 mAh in de plaats van 3.500, waarmee deze volgens het bedrijf over 17 uur gebruikstijd beschikt. De camera’s aan de achterzijde hebben ook wat aan kwaliteit verloren en bevatten nu respectievelijk 13MP en 5MP, waar de originele Key2 twee 12MP-camera’s had.

Enkele specificaties komen echter nog wel overeen met die van de originele Key2. Zo heeft het toestel een USB-C-aansluiting, hoofdtelefoonaansluiting en komt deze uit de doos met Android 8.1 Oreo. Ook het scherm is even groot met 4,5 inches en heeft dezelfde resolutie (1620p x 1080p). Zoals reeds gezegd, is de groothoeklens eveneens aanwezig, maar heeft deze een lagere kwaliteit.

Al bij al is de BlackBerry Key2 LE een degelijke midrange smartphone voor die prijs. Alleen het scherm is wat kleiner dan gemiddeld, maar het ziet er niet naar uit dat het bedrijf gauw zal afstappen van zijn typische design met een fysiek toetsenbord. Het toestel is later deze maand nog verkrijgbaar in drie verschillende kleuren: Atomic (rood), Champagne (goud) en Slate (zwart).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business