Nieuws

Chrome wordt in een nieuw jasje gestoken

Geen verjaardag zonder cadeautjes. Google heeft voor de tiende verjaardag van Google Chrome een fonkelnieuw jasje gekocht voor de populaire browser.

Het is reeds langer geweten dat er werd gewerkt aan een nieuw design voor Google Chrome. Eerder publiceerden we ook al beelden van een vroege testversie van het vernieuwde design. In een blogpost lijst Google alle wijzigingen en toevoegingen op die eraan zitten te komen met de nieuwe versie van Google Chrome.

Nieuwe look

Uiteraard is het frisse design van de browser de opmerkelijkste aanpassing. Op alle platformen (desktop, Android en iOS) zijn er meer ronde vormen, nieuwe icoontjes en nieuwe kleuren. Het nieuwe design biedt ook functionele meerwaarde, want het zou het makkelijker maken om te navigeren door tabbladen wanneer je er veel hebt openstaan. Op mobiele apparaten zijn er ook verschillende wijzigingen doorgevoerd, zoals het verplaatsen van de menubalk naar de onderkant van het scherm op iOS zodat alles makkelijk te bedienen is.

Betere wachtwoorden

Chrome kan nu beter dan voordien je wachtwoorden, adressen en kredietkaartgegevens automatisch invullen zonder te moeten inleveren op veiligheid. Chrome zal je bovendien verder adviseren in het gebruiken van goede wachtwoorden en het periodiek vervangen van wachtwoorden.

Een antwoord nog voordat je op enter drukt

Wie iets wil opzoeken op internet, gebruikt de URL-balk om zoektermen in te geven en bekijkt vervolgens de resultaten door op de enter-toets te drukken. Met Google’s zogenoemde ‘Omnibox’ worden er reeds antwoorden gegeven nog voordat je op enter drukt, rechtstreeks in de navigatiebalk. Als je bovendien naar een website wil navigeren die reeds geopend staat op een ander tabblad, zal Google dit melden en je de optie geven om naar dit tabblad te navigeren.

Nog wat?

Een aantal andere verbeteringen zijn onder andere het eenvoudiger toevoegen van snelkoppelingen en de achtergrondafbeelding wijzigen bij een nieuw geopend tabblad.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business