Nieuws

Facebook klaagt BlackBerry aan vanwege patentinbreuk

Facebook beschuldigt BlackBerry ervan inbreuk te maken op patenten die het social-mediabedrijf bezit. De inbreuk zou betrekking hebben op de technologie achter spraakberichten in zijn Messenger-app, maar ook andere gepatenteerde processen zouden worden geschonden.

In totaal gaat het om zes patenten van Facebook, die BlackBerry zonder toestemming zou gebruiken. Afgelopen dinsdag diende Facebook hiervoor een aanklacht in bij de federale rechtbank van San Francisco. Facebook eist een niet genoemde vergoeding ter compensatie van de patentinbreuken omdat het bedrijf er schade van heeft ondervonden en omdat dat ook nu nog het geval is.

In de aanklacht noemt Facebook naast de inbreuk op spraakberichten ook inbreuk op andere door het bedrijf gepatenteerde technologieën. Hierbij gaat het onder andere om de technieken die de tracking en analyse van GPS-data centraliseert en om een optimalisatie van de manier waarop een mobiel apparaat audio en video verwerkt.

Juridische tweestrijd

De twee bedrijven zijn verwikkeld in een juridische strijd om patentinbreuken. In maart was het nog omgedraaid. Toen klaagde Blackberry juist Facebook aan, omdat het bedrijf gepatenteerde softwarefuncties in zijn diensten zonder toestemming zou gebruiken. Dit zou zowel gebeuren in Facebook zelf als in Messenger, WhatsApp en Instagram. In deze aanklacht zou het gaan om zeven gepatenteerde softwarefuncties in de chatapplicaties van Facebook. De functies hadden onder meer betrekking op het tonen van de tijd waarop een bericht is ontvangen, het taggen van vrienden in berichten en een aantal beveiligingsfuncties.

blackberrymobielontspanningPatentinbreuk

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals