Nieuws

ProtonMail identificeerde 19-jarige Brit als aanvaller emaildienst

ProtonMail staat sinds het ontstaan bekend als een van de veiligste maildiensten verkrijgbaar. Aanvallen op het platform zijn dan ook ontoelaatbaar, en ProtonMail houdt zich druk bezig met het opsporen van criminelen.

ProtonMail is een van de maildiensten die probeert de samenleving veiliger te maken door alle e-mails volledig versleuteld te verzenden. Deze service wordt dan ook vaak gebruikt om vertrouwde informatie te verzenden; de kans is immers veel kleiner dat gegevens worden onderschept vanuit ProtonMail dan vanuit andere maildiensten. Zoals met andere webdiensten het geval is, ligt ook ProtonMail onder aanval van veel DDoS-groeperingen. ProtonMail heeft nu een 19-jarige Brit ontdekt die het bedrijf veelvoudig onder vuur nam.

Het zou gaan om de 19-jarige Duke-Cohan. Hij is lid van de Apophis Squad, een groep waarvan bekend is dat het al eerder aanvallen heeft uitgevoerd op de netwerken van ProtonMail. De groep ging echter verder en viel ook overheden aan. Sommige daarvan stuurden vervolgens verzoeken naar ProtonMail om te onderzoeken of er e-maildata van deze groep op hun servers was opgeslagen. Niet al te verrassend was Duke-Cohan ook een gebruiker van ProtonMail, waaruit de bevestiging werd getrokken dat hij betrokken was bij de aanvallen op ProtonMail.

Meer delicten

Dit was echter niet waarom Duke-Cohan uiteindelijk op 31 augustus in Engeland is opgepakt door de politie. Eerder had de 19-jarige Brit zich namelijk voorgedaan als een vader van een inzittende van United Airlines vlucht 949. Daarbij gaf hij aan dat er een bom aanwezig zou zijn in het vliegtuig en dat het vliegtuig met geweld was overgenomen. Na aankomst in San Francisco bleek echter dat het vliegtuig zonder enige problemen was geland. Ook bleek de bom afwezig. Het vliegtuig onderging een uitgebreid onderzoek zonder enige resultaten.

Een ander delict ging vanuit de Apophis Squad, die dreigde bommeldingen naar scholen uit te sturen zodra de scholen weer waren gestart. Hierdoor moest de politie uiteindelijk actie ondernemen en werd de Brit opgepakt. Zijn andere delicten waren daar nog geen aanleiding toe, de kans is wel groot dat deze meegenomen zullen worden in een rechtszaak tegen het Duke-Cohan.

Aanvallen

ProtonMail zegt druk bezig te zijn met de autoriteiten om ook andere individuen die de dienst aanvallen op te zoeken en naar de rechtsgang te begeleiden. Ondanks dat ProtonMail bescherming biedt tegen aanvallen op je mails, biedt ProtonMail zeker niet de bescherming tegen rechtshandhaving.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business