Nieuws

BMW maakt Persoonlijke Intelligente Assistent bekend

BMW heeft zijn nieuwe Intelligente Persoonlijke Assistent voor in zijn wagens bekendgemaakt. De technologie geeft bestuurders controle over hun voertuig door spraakinvoer.

Heb jij ook altijd al iets in de aard van “Hey Susan, turn on the heater”, tegen je wagen willen zeggen waarna de verwarming wordt aangezet? Dan heeft BMW voor jou een manier om dit voor elkaar te krijgen. De autoproducent heeft namelijk een Intelligente Persoonlijke Assistent voor zijn wagens bekendgemaakt, waarmee je je wagen kan bedienen door middel van spraakinvoer. En als je deze assistent liever niet aanspreekt met “Hey BMW”, dan is dat geen probleem, aangezien je het systeem elke naam kan geven die je maar wil.

Deze persoonlijke assistent wordt, zoals de meeste AI-systemen, slimmer naarmate je hem meer gebruikt. “Hem” is voorlopig misschien niet de ideale manier om naar de technologie te verwijzen, aangezien de assistent bij de lancering een vrouwelijke stem zal hebben. De kans is echter groot dat er later ook andere stemkeuzes beschikbaar worden voor de assistent.

Je kan de assistent dus een naam geven en via spraakinvoer kan hij je wagen “bedienen”. Maar wat houdt dat concreet in? Je mag dit in feite vrij ruim opvatten, aangezien je met de technologie alle standaardfuncties in de wagen kan bedienen. Denk bijvoorbeeld aan navigatie, airconditioning en ook het controleren van de bandenspanning, het oliepeil en andere motorinstellingen. De assistent zal ook suggesties geven terwijl je aan het rijden bent om je rijervaring beter en veiliger te maken.

De BMW-assistent is daarnaast geschikt voor de minder technische zaken. Je kan onder andere gewone gesprekken met hem voeren. Het voorbeeld dat BMW zelf aanhaalt, gaat misschien wat ver, aangezien hun voorbeeld van een gewoon gesprek begon met de vraag naar de betekenis van het leven. Het lijkt erop dat de gesprekken met de assistent dus ook de filosofische kant op kunnen gaan.

De persoonlijke assistent zal vanaf maart 2019 beschikbaar zijn met ondersteuning voor 23 talen en markten. De technologie zal daarnaast aangeboden worden in modellen met het nieuwe BMW Operation System 7.0 en als onderdeel van de Live Cockpit Professional (6U3). Vanaf november 2018 zal je de assistent kunnen bestellen met de nieuwe BMW 3 Series. De nieuwe BMW X5, Z4 en 8 Series met het 7.0 besturingssysteem zullen je tot slot zelf toelaten om de software-update met de assistent te installeren zonder daarvoor naar je autohandelaar te moeten gaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business