Binnenkort wordt het misschien ook mogelijk om je vrienden te taggen in Instagram-video’s.

Één nieuwigheid op een week tijd is duidelijk niet genoeg voor de sociale-mediasite Instagram. Het platform introduceerde recent sneltoetsen voor je favoriete emoji’s bij de reacties onder posts, maar daar stopt het niet. Waar je nu alleen vrienden kunt taggen in foto’s, zal dit binnenkort misschien ook mogelijk worden voor video’s. Deze functie zit momenteel in de testfase.

De functie is, zoals te verwachten, gelijkaardig aan de tagfunctie voor foto’s. Maar in de plaats van op het kleine icoontje linksonder te duwen om de namen van de getagde personen te laten verschijnen op de foto, zal dit icoontje nu een lijst weergeven van de personen die getagd zijn in de video.

De testfase waarin de functie zich momenteel bevindt, houdt in dat sommige gebruikers, die het bedrijf zelf gekozen heeft, hier reeds gebruik van kunnen maken. Voorlopig wordt de functie alleen getest op de Instagram-app en niet op de webbrowserversie. Het lijkt er ook op dat de video’s waarin gebruikers getagd zijn niet op hun profiel verschijnen tussen de pagina met getagde foto’s.

De stap om deze functie te introduceren was tot slot te verwachten. Al sinds 2013 kan je video’s posten op het platform en intussen kan je ook vrienden taggen in zowel foto’s en video’s die je post op je verhaal. De tagfunctie toevoegen aan videoberichten was dus een logische zet van het platform. Instagram zelf wenste echter niet veel commentaar te geven hierover. Wanneer deze functie voor iedereen beschikbaar zal worden, is dus ook nog niet geweten.