Nieuws

Releasedatum iOS 12, macOS Mojave, watchOS 5 en tvOS 12 bekend

Binnenkort worden alle Apple-apparaten voorzien van een grote update, met name voor iOS en macOS. Voor elk apparaat is er wel een nieuwe toevoeging om naar uit te kijken en nu is er ook bekend hoe lang we nog precies moeten wachten op de updates.

iOS 12

iOS 12 biedt de gebruikelijke “technische verbeteringen die je systeem sneller doen werken”, maar dat wordt natuurlijk van elke versie gezegd en daar wordt niemand echt wild van. Interessanter is de toevoeging van gegroepeerde notificaties. Wanneer je bijvoorbeeld tien notificaties van WhatsApp hebt zullen deze op het vergrendelscherm niet meer in een eindeloze rij onder elkaar worden weergegeven, maar wel in een groep die vervolgens kan worden opengeklikt om alle notificaties te zien.

Een andere handige toevoeging speelt in op een van dé trends van dit moment: digital wellbeing. Met Screen Time krijgt de gebruiker gedetailleerde informatie over de tijd die wordt besteed aan apps en websites. Bereid je voor op een confronterend rapport.

Releasedatum
iOS 12 is beschikbaar vanaf 17 september voor alle iPhones tot de iPhone 5S en alle iPads tot de iPad Mini 2.

macOS Mojave

Steeds meer software krijgt een zogenaamde ‘Dark Mode’ en ook macOS kon daarmee niet achterblijven. Met macOS Mojave wordt er een donkere modus gelanceerd waarmee het besturingssysteem een volledig nieuwe look krijgt.

Bestanden op het bureaublad worden in de nieuwe versie ook netjes gegroepeerd en iOS-apps zoals Nieuws, Aandelen, Dictafoon en Woning vinden nu ook voor het eerst hun weg naar macOS.

De Mac App Store krijgt eindelijk zijn langverwachte (en broodnodige) update en ziet er volledig anders uit. Het is duidelijk dat Mojave genoeg frisse functionaliteiten biedt om met ongeduld te wachten op de nieuwe versie.

Releasedatum
MacOS Mojave is te downloaden vanaf 24 september voor:

– MacBook (begin 2015 of nieuwer)
– MacBook Air (mid 2012 of nieuwer)
– MacBook Pro (mid 2012 of nieuwer)
– Mac mini (eind 2012 of nieuwer)
– iMac (eind 2012 of nieuwer)
– iMac Pro (2017)
– Mac Pro (eind 2013, plus mid 2010 en mid 2012 indien deze beschikt over een GPU met Metal-ondersteuning)

watchOS 5

De Apple Watch heeft altijd een grote focus op sport gehad en in watchOS 5 wordt dit verder uitgebreid. Nu worden workouts automatisch herkend, zijn er nieuwe hardloopfeatures en kunnen activiteiten gedeeld worden om zo wedstrijden op te zetten. Bovendien is er ook een nieuwe Walkie-Talkie applicatie om audioberichten naar elkaar te sturen en vindt de Apple Podcasts app ook zijn weg naar de smartwatch.

Releasedatum
watchOS 5 is te downloaden vanaf 17 september voor alle Apple Watch-toestellen behalve de Apple Watch Series 0.

tvOS 12

De nieuwe Apple TV software brengt onder meer ondersteuning voor Dolby Atmos-audio en nieuwe screensavers van ruimtebeelden in samenwerking met NASA. Voor de rest biedt de software vooral voor de VS heel wat leuke toevoegingen, maar binnen onze contreien is er weinig om echt enthousiast over te worden.

Releasedatum
tvOS 12 is te downloaden vanaf 17 september voor Apple TV 4 en Apple TV 4K.

appleiosios 12macOS MojavetvOStvOS 12watchOS 5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals