Nieuws

IKEA belooft uitstootvrije leveringen in 5 steden tegen 2020

Meubelfabrikant IKEA is duidelijk bezig met het milieu. Zo wil het tegen 2020 uitstootvrij producten leveren in 5 steden over heel de wereld.

Het komt alsmaar vaker voor dat we het huis niet meer uitkomen om naar de winkel te gaan, maar onze producten laten leveren. Intussen kan je wat je maar wil, laten leveren: boodschappen, smartphones, televisietoestellen, meubels… De grote vrachtwagens waarin sommige producten vervoerd worden, zorgen weliswaar voor redelijk wat uitstoot die schadelijk is voor het milieu en de luchtkwaliteit. Meubelfabrikant IKEA is zich bewust van dit probleem en wil daarom tegen 2020 uitstootvrije leveringen uitvoeren in 5 steden over heel de wereld.

Waar dergelijke vernieuwingen meestal voorbehouden zijn voor de VS in de beginfase, is dit deze keer niet helemaal het geval. De vijf steden waar meubels geleverd worden zonder uitstoot te produceren, zijn namelijk Los Angeles, New York City, Parijs, Shanghai en tot slot Amsterdam. België maakt nog geen deel uit van de lijst, maar het is alvast fijn om te zien dat IKEA deze vernieuwing ook meteen introduceert aan de Europese (en Aziatische) markt.

De CEO van het bedrijf deelde daarnaast mee dat het belangrijk is om IKEA te laten groeien op een milieuvriendelijke manier en dat het daarom leveringen met elektrische voertuigen in een stroomversnelling brengt. Tegen 2020 hoopt het in de bovengenoemde steden alleen nog deze uitstootvrije leveringen aan te bieden. In 2025 zouden dit alle leveringen over heel de wereld moeten zijn en in 2030 wil IKEA ook de uitstoot van zijn werknemers en klanten halveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business