Nieuws

Instagram Verhalen zetten Amerikanen aan tot stemmen

De Midterm Elections in de VS zitten eraan te komen. Instagram Verhalen zijn daarvoor omgevormd tot een middel om mensen te overtuigen om te gaan stemmen.

Verkiezingen, verkiezingen en nog eens verkiezingen. Zowel in België als in de Verenigde Staten is het binnenkort tijd om naar de stembussen te trekken. Het verschil is hier dat Amerikanen geen stemplicht hebben, maar stemrecht. Er zijn voor hen dus geen consequenties als zij niet komen opdagen om hun stem uit te brengen. Toch is het wenselijk dat zoveel mogelijk Amerikanen hun stem uitbrengen tijdens de Midterm Elections. Instagram Verhalen geven hen nu een extra duwtje in de rug.

In Amerika kan je bovendien niet gewoon verschijnen bij de stemhokjes om te stemmen. Je moet je vooraf eerst registreren vooraleer je kan stemmen. Dit houdt vele Amerikanen tegen om hun stem uit te brengen. Vandaar dat Instagram nu de samenwerking is aangegaan met TurboVote om deze registratie zo makkelijk en efficiënt mogelijk te maken. Door middel van advertenties in de Instagram Verhalen en op de feed krijgen Amerikanen up-to-date informatie over dit registratieproces. Een enkele swipe naar boven is al voldoende om via de advertentie op de juiste website terecht te komen.

Tot slot hoort hier ook een “I voted” sticker bij waarmee mensen kunnen aangeven dat ze naar de stembus zijn getrokken. Intussen blijven de Belgische Instagram Verhalen, net zoals Facebook, Twitter en andere sociale media, voorbehouden voor promo van opkomende kandidaten die maar al te graag jouw stem krijgen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business