Nieuws

Withings lanceerde dinsdag eerste smartwatch onder eigen leiding

Withings heeft dinsdag weer een eerste smartwatch gelanceerd na zichzelf terug te hebben gekocht van Nokia in mei van dit jaar. Grote verrassingen zijn er niet, maar de batterijduur is nog altijd 25 dagen, aldus Withings.

Withings heeft de afgelopen tijd een behoorlijke boost in bekendheid gehad. Dit kwam voornamelijk vanwege de problemen die Nokia heeft gehad met de fabrikant van smartwatches. Na overname door Nokia bleek het toch niet zo’n geweldige investering te zijn als eerder gedacht, waarna het Finse bedrijf in mei besloot Withings weer terug te verkopen aan… Withings. Nu komt Withings met de eerste smartwatch nadat het bedrijf zichzelf terug heeft overgenomen.

De nieuwe smartwatch is de Withings Steel HR Sport, een smartwatch die zich vergelijkbaar opstelt als de Steel HR die nog onder leiding van Nokia werd ontwikkeld. Qua design zijn er geen enorme verschillen te zien. Zo is er nog altijd een metalen behuizing met analoge wijzers, evenals het kleine digitale scherm waar notificaties op weergegeven worden en bijvoorbeeld je hartslag of andere gegevens over je gezondheid.

Steel HR Sport

Wat het grote verschil is met de vorige smartwatch is even zoeken. Het verschil ligt voornamelijk bij de toevoeging van ‘Sport’ aan de naam. De hartslagsensor lijkt vrijwel niet veranderd van de vorige generatie – Withings heeft er in elk geval geen speciale vermelding aan gegeven. Wat wel nieuw is bij de HR Sport is de toevoeging van gps. Daarmee kan een gebruiker, mits er een smartphone aan de smartwatch is gekoppeld tijdens het sporten, naderhand in de Withings Health Mate-app zien welke route er is afgelegd.

Dat is niet het enige wat gebruikers terug kunnen vinden in de Health Mate-app. Zo is ook je slaapritme er terug te vinden. Daarnaast weet de app je ‘Fitness level’ te berekenen, maar welke gegevens daarvoor worden gebruikt, en of de resultaten enigszins bruikbaar zijn, is moeilijk te zeggen. Natuurlijk is in de applicatie ook de status van de interne batterij van de smartwatch terug te vinden, al zal je je daar niet snel zorgen over te hoeven maken. Withings zegt in het persbericht dat de batterij tot wel 25 dagen mee moet gaan.

Prijzen en beschikbaarheid

In de Benelux is de HR Sport voor 199,95 euro te verkrijgen via de webwinkel van Withings en alle andere verkopers. De smartwatch komt incluis een grijs silicone bandje, wat ook in het rood en in het zwart beschikbaar is voor een prijs van 29,95. Wil je liever een zwart of bruin lederen bandje dan is dat ook een mogelijk; deze gaan over de toonbank voor 49,95 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business