Nieuws

PlayStation Now krijgt downloadfunctie

PlayStation’s eigen streamingdienst PlayStation Now krijgt een veelgevraagde update die het mogelijk maakt om games ook te downloaden. Zo kunnen gamers met een trage of beperkte internetverbinding ook optimaal genieten van de service.

Steeds vaker in de gamingwereld wordt er iets aangekondigd dat wordt omschreven als “Netflix voor gaming”. PlayStation Now is een van die diensten. Voor een maandelijks bedrag krijgen gamers toegang tot een selectie van PS2-, PS3- en PS4-games. Die konden voorlopig enkel gestreamd worden, wat betekent dat de game grotendeels draait op een server en de beelden vervolgens via internet worden doorgestuurd. Dit werkt doorgaans prima, maar voor gamers met een gelimiteerde of trage internetverbinding is deze werkwijze niet altijd even comfortabel.

Daarom voegt Sony een veelgevraagde functionaliteit toe, namelijk het downloaden van games. Wie liever de games niet streamt, kan ze downloaden naar de lokale opslag op hun PS4 om de game vervolgens lokaal te kunnen draaien. Van zodra dit gebeurd is hoef je dus niet langer online te zijn om de games te kunnen spelen. Wel zal je eens per week online moeten gaan met je PS4 om te bevestigen dat je nog steeds een lopend abonnement hebt bij PS Now.

Niet elke game is echter compatibel met de downloadfunctie. Voorlopig is de functionaliteit beperkt  tot PS4-games en geremasterde PS2-titels. Het is dus niet mogelijk om PS3-games te downloaden. Bij de lijst van PlayStation Now-games in de store staat steeds aangegeven of de titel al dan niet gedownload kan worden. De nieuwe functionaliteit wordt deze maand uitgerold in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, België, Nederland, Ierland, Oostenrijk en Zwitserland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business