Nieuws

Amerikaanse Consumer Reports weer tevreden over kwaliteit Microsoft Surface-producten

Vorig jaar werden verschillende Microsoft Surface-producten voor het eerst afgeraden door Consumer Reports. Dit jaar krijgt Microsoft het vertrouwen van de consumentenorganisatie terug.

In België en Nederland zijn er verschillende organisaties die de belangen van consumenten behartigen. Test Aankoop is in België actief, waar de Consumentenbond in Nederland voor de belangen van consumenten opkomt. In de Verenigde Staten is er een vergelijkbare organisatie actief genaamd Consumer Reports. Consumer Reports voert elk jaar verschillende onderzoeken uit om te ondervinden wat de algemene ervaring is met producten, vervolgens kunnen deze producten wel of niet aangeraden worden. Vorig jaar kreeg de Microsoft Surface-lineup een negatieve stempel van de organisatie opgedrukt, een kwart van alle deelnemers aan het onderzoek ondervond problemen met een van de producten.

Het onderzoek werd vorig jaar uitgevoerd onder 90.000 eigenaren van Microsoft Surface-producten die bijna twee jaar oud waren. 25 procent van alle deelnemers ondervond allerhande problemen met de producten, dat is volgens Consumer Reports boven het gemiddelde in de markt waar Microsoft zich bevindt. Daarom werd het advies bijgesteld, in plaats van een aanrader werd het advies uitgegeven de Surface-producten niet te kopen.

Nieuw onderzoek

Ook dit jaar is er een vergelijkbaar onderzoek uitgevoerd onder gebruikers van Microsoft Surface-producten. Volgens Martin Lachter, Senior Research Associate bij Consumer Reports, heeft Microsoft dit jaar een kwaliteitsslag gemaakt: “Microsoft’s reliability is now on-par with most other laptop brands.” Precieze gegevens over het onderzoek zijn nog niet bekendgemaakt, maar het blijft goed om te horen dat Microsoft de kwaliteit van zijn Surface-producten heeft weten te verbeteren.

De Surface Go ontving naar aanleiding van eigen labtesten geen certificaat van Consumer Reports.

Het gaat overigens niet om alle Microsoft Surface-producten die nu aangeraden worden door Consumer Reports, dit geldt om precies te zijn voor de: Surface Pro, Surface Laptop en Surface Book 2. De recent gelanceerde Surface Go is volgens Consumer Reports niet aan te raden, de tablet is dusdanig traag dat dit in de toekomst problematische situaties op kan leveren. Over de toekomst gesproken, met het Microsoft Surface-evenement om de hoek gaat het afwachten zijn wat Microsoft dit jaar voor zijn gebruikers in petto heeft.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business