Nieuws

Microsofts Skype 7 zal vanaf 1 november niet meer ondersteund worden

In juli werd al bekend dat er snel een einde aan zat te komen van de ondersteuning van de aloude versie van Skype, Skype 7. Dit einde komt er nu een maand nadat eerder werd verwacht, vooral door het protest van een groot aantal gebruikers.

In juli kwam Skype met een geheel vernieuwd design voor de desktop en ook voor mobiele gebruikers, ook kwam er een groot aantal functies bij. De mobiele applicatie ontving eerder al een vergelijkbare update van het design, maar een deel van de functies kwam samen met die van de desktop. Vooral voor de gebruikers van Skype 7 voor Windows is het een behoorlijke update. Weg is het oude design dat al jaren werd gebruikt. De switch naar het nieuwe design werd niet door elke gebruiker positief ontvangen, vandaar dat de support van Skype 7 met het oude design nog langer werd doorgezet, maar dat komt nu tot een einde.

Skype 8 brengt meer mogelijkheden voor gesprekken…

Eerst gaf Microsoft nog aan per de eerste van september de support voor Skype 7 stop te zetten. Door het protest van gebruikers werd er besloten dit uit te stellen, een datum werd toentertijd niet bekendgemaakt. De datum is nu wel bekend geworden: per 1 november stopt het team van Skype met de ondersteuning van Skype 7. Alhoewel de ontwikkelaars aangeven dat de applicatie voor korte tijd nog wel zal blijven werken, wordt het aangeraden om te wisselen naar Skype 8. Skype 8 kwam in juli uit voor zowel mobiele- als desktopgebruikers, maar bleef tot nu toe nog onderbelicht door het voortbestaan van Skype 7.

Nieuwe functionaliteiten

Voor wie denkt dat Skype 8 enkel een nieuw laagje verf is, zal beter een kijkje nemen bij het bericht van Microsoft. Zo brengt de nieuwe versie van Skype gratis videogesprekken in HD-kwaliteit, dit geldt ook voor screensharing videogesprekken. Het maximale aantal gebruikers in een videogesprek is gelimiteerd tot 24. Ook wordt het gemakkelijker om foto’s, video’s en documenten via Skype te verzenden, de bestanden kunnen nu gemakkelijk naar het gesprek toe geveegd worden. Er ligt wel een maximum op de grootte van het bestand van 300 MB per verzonden foto, video of document.

… en ook het invoegen van bestanden aan een gesprek wordt zo een stuk gemakkelijker.

Ook de gespreksvoering krijgt een upgrade, zo kunnen gebruikers elkaars berichten nu ‘leuk’ vinden, vergelijkbaar met de manier waarop dat het geval is bij Instagram Messages. Verder kan je een bericht nu gemakkelijk aan iemand persoonlijk richten door hem of haar erin te vernoemen (@mention). Al deze berichten zijn voor de ontvanger op een plek terug te vinden in het notificatiecentrum van Skype – zo hoeft eenieder niet gehele gesprekken af te lopen om de juiste berichten te vinden.

De nieuwste versie van Skype, Skype 8, is via de webpagina van Microsoft te downloaden, en natuurlijk via de Google Play Store.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business