Nieuws

Sites van derden niet getroffen bij datalek Facebook

De schade van het datalek bij Facebook afgelopen vrijdag blijkt minder erg dan verwacht.

Afgelopen vrijdag wisten hackers toegang te krijgen tot gebruikersdata van zo’n 50 miljoen Facebook-accounts. Het veroorzaakte datalek zorgde er verder ook voor dat de hackers toegang kregen tot sites van derden waar gebruikers hun Facebook-account gebruikt hadden om in te loggen. Op dit vlak blijkt de schade echter minder erg te zijn dan verwacht.

Guy Rosen, Facebooks ondervoorzitter van beveiliging, deelde mee dat onderzoekers niets hadden gevonden dat erop wees dat de hackers ook zijn binnengedrongen op diensten van derden. Ook enkele van deze sites waar je kan inloggen met Facebook gaven zelf aan dat er geen tekenen waren van een aanval aan hun kant. De sites in kwestie hebben dan weer niet meteen actie ondernomen tegen dit voorval. Uber is hier een uitzondering, aangezien het bedrijf de mogelijkheid om via Facebook in te loggen tijdelijk had geblokkeerd terwijl het de zaken van dichterbij aan het bekijken was.

Deze “geruststellende” update doet ten slotte niets af van het feit dat 50 miljoen gebruikers getroffen werden door hackers. Op dit moment is het nog steeds afwachten of de socialmediawebsite bepaalde maatregelen zal treffen om toekomstige aanvallen te kunnen voorkomen en om sneller te reageren op hackers

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business