Nieuws

Synology doet wederom een stap in de markt van meshrouters met de MR2200AC

Synology heeft eerder al routers op de markt gebracht – al is het niet het meest bekende segment van het bedrijf. Ditmaal probeert Synology het weer met de MR2200AC, een meshrouter van rond de 140 euro.

Synology is momenteel bezig met een tour voor Synology 2019 langs verschillende steden om steeds nieuwe producten voor het gamma in 2019 te tonen. Op 18 oktober bedient Synology de Benelux met een bezoek aan Utrecht, al is een van de producten die getoond zal worden nu dus al bekendgemaakt. Een onderdeel van deze tour is de op vrijdag aangekondigde Synology MR2200AC router die dienstdoet als meshnetwerk voor het gehele huis. Dit kan met andere exemplaren van de Synology MR2200AC, maar ook door hem te koppelen aan de Synology RT2600AC.

Specificaties

Qua specificaties heeft Synology gekozen om Qualcomm aan te spreken als partner voor de chipset, zo is er een Qualcomm IPQ4019 processor aanwezig met vier processorkernen. De vier processorkernen van de meshrouter hebben een maximale kloksnelheid van 717 MHz. Dat klinkt laag, maar een processor van de router verwerkt geheel andere taken dan je computer of smartphone. Aan de processor zit 256 MB DDR3 RAM gekoppeld.

Synology MR2200AC meshrouter tijdens het Synology 2019 NYC-event.

Aansluitingen op de router zijn niet enorm speciaal. Zo is er éénmaal een lan- en wan ethernetpoort aanwezig, de lijn van aansluitingen wordt daarnaast afgesloten met een USB 3.0-poort. Om nog even terug te komen op de algemene specificaties, de router biedt ondersteuning voor 2,4- en 5 GHz netwerken in combinatie met mu-mimo (Multiuser-multiple input, multiple output). Qua beveiligingsstandaarden behoort WPA3 tot de opties, net zoals alle backward compatible varianten van deze nieuwe versie.

Software

Software van een router begint constant belangrijker te worden. Steeds meer instellingen kunnen door de gebruiker worden aangepast, ook voegen de fabrikanten steeds meer beveiligingsfuncties toe. Synology gaat daarin mee met de versie 1.2 van de Synology Router Manager. In de software van Synology kan geregeld worden wie er (tijdelijk) toegang krijgt tot het Wi-Fi netwerk, door onder andere opties te geven voor gastgebruikers. Ook worden er in de router websites op de zwarte lijst geplaatst als deze onveilig blijken te zijn voor de eindgebruiker, maar een vervanging voor je antivirus is het echter niet. Mocht je de Synology MR2200AC aan willen schaffen, hij gaat vanaf 16 oktober in de verkoop voor tussen de 130-140 euro, Synology noemt momenteel zelf een adviesprijs van rond de 139 dollar. Omgerekend inclusief 21 procent aankoopbelasting zou dat uitkomen op 145 euro, al is de verwachting dat de uiteindelijke verkoopprijs lager uitkomt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business