Nieuws

Google Pixel telefoons ondersteunen vanaf 18 oktober externe microfoons voor video-opname

Googles Pixel 3 en 3 XL verschenen nog vrij recent en zijn vanaf 18 oktober verkrijgbaar. Ook precies vanaf die datum zal het mogelijk zijn om een externe microfoon aan te sluiten voor het opnemen van video’s.

Al vanaf dag één is het een verplichting, het gebruiken van de interne microfoon bij het opnemen van een video via je telefoon. Nu kan je de video wel zo bewerken dat je extern opgenomen geluid in kan voegen, maar dat is wat Google betreft verspilde moeite. Zo blijkt in elk geval na de aankondiging van een nieuwe functie voor de drie generaties Google Pixel-telefoons. De Amerikaanse zoekgigant heeft aangegeven dat externe microfoons vanaf 18 oktober ondersteuning zullen krijgen op zijn telefoons.

Focus op fotografie

Met de aankondiging van de Google Pixel 3 XL kwam wederom vanuit Google de bevestiging dat de focus op fotografie ligt. Deze bevestiging werd mede vormgegeven door de samenwerking tussen Google en de bekende fotograaf Annie Leibovitz. Deze samenwerking staat vooral voor de fotografie waarmee de Pixel-toestellen al sinds 2016 het leven van andere vlaggenschepen moeilijk weten te maken. Nu weet Google ook een voordeel voor de Pixel-toestellen uit te zetten voor video-opnames door middel van de native ondersteuning voor bekabelde externe microfoons.

Het grootste voordeel van de manier waarop Google deze ondersteuning weet te bieden, is dat het in de camera-applicatie zelf zit ingebakken. Waar je voorheen dus nog op zoek moest naar een externe applicatie is dat nu niet meer nodig. Of er een software-update nodig is om de functie toe te voegen op 18 oktober is vooralsnog onduidelijk, ook is nog onbekend hoe de functie precies in te schakelen zal zijn. Overigens gaat deze functie op alle bestaande modellen van de Google Pixel-telefoons werken, geen exclusiviteit voor de nieuwste toestellen, dus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business