Philips 276E8VJSB - 2

Philips heeft de afgelopen jaren al zijn monitoren en televisies door MMD laten produceren – daar gaat het merk dit jaar gerust mee door. In november komt Philips nog met een nieuwe 27-inch monitor met een 4K resolutie.

Advertentie

Philips is al jaren geleden gestopt met het zelf produceren van monitoren en tv’s, in plaats daarvan is er een extern bedrijf wat zorgt voor de productie en verspreiding van producten – vergelijkbaar met hoe Nokia en BlackBerry dit aanpakken voor de productie van hun telefoons. In november komt MMD onder de Philips merknaam met een nieuwe 27-inch monitor op de markt, om precies te zijn de 276E8VJSB. De monitor is – zoals we gewend zijn van Philips – niet gericht op gamers, maar juist meer voor kantoor- en thuisgebruik, zoals tekstverwerken maar ook het (niet professioneel) bewerken van foto’s en video’s.

Het 27-inch IPS-paneel biedt een 3840x2160P resolutie, met daarbij een refresh rate van 60 Hz. Ook is de response time, met 5ms, aan de relatief lage kant – al zal dat voor de meeste gebruikers van deze monitor waarschijnlijk niet zoveel uitmaken. Wat wel het verschil kan maken is de inclusie van 10-bit kleuren, zoals Philips dat aangeeft op zijn productpagina. Met andere woorden, de monitor biedt in theorie ondersteuning voor HDR-kleurbereik. Er is echter een punt waarop de monitor daar niet volledig voor kan voldoen, en dat is de maximale helderheid van 350 cd/m2. Voor thuisgebruik is dat niet zo’n probleem, 350 cd/m2 zal in vrijwel alle ruimten een voldoende helder beeld geven – alleen het goed weergeven van de 10-bit kleurruimte wordt daarmee wel zeer lastig.

Voldoende aansluitingen

Verder bevat de monitor wel voldoende aansluitingen voor het segment waar hij binnen valt, zo is er tweemaal een HDMI 2.0-poort aanwezig, samen met een DisplayPort (DP) 1.2. Al met al dus niet veel bijzonders, het was misschien nog wel fijn geweest als er bijvoorbeeld USB-poorten op aanwezig waren geweest, al moet daarbij wel worden meegenomen dat de adviesprijs van 299 euro dan waarschijnlijk niet meer te behouden zou zijn.