Nieuws

Qualcomm lanceert Snapdragon 675 SoC: mogelijk nog sneller dan zijn eigen Snapdragon 710 SoC

Het gevecht om de beste smartphone in het midrange segment wordt vrijwel elke dag heviger. Ook Qualcomm zet daar op in, onder andere met de razendsnelle Qualcomm Snapdragon 675 SoC.

Niet al te lang geleden kwam Qualcomm nog met een opvolger van de populaire Snapdragon 660 SoC, een System on a Chip die in veel smartphones tussen de 250 en 500 euro is beland. Bij de onthulling van de nieuwe Snapdragon 670 processor lag de focus vooral op betere prestaties voor Artificiële Intelligentie, een onderdeel waar Huawei al langer zijn focus op weet te leggen bij zijn HiSilicon SoC’s. De Amerikaanse chipgigant lijkt in een race verwikkeld te zijn om snel vernieuwde chips uit te brengen, zo heeft het bedrijf op maandag nog een opvolger van de Snapdragon 670, de Snapdragon 675, onder de doeken vandaan gehaald. Ditmaal ligt de focus op het brengen van betere gamingprestaties naar het midrange segment.

In tegenstelling tot de Snapdragon 670 maakt de 675 niet gebruik van de Kyro 360 kernen, Qualcomm heeft deze verwisseld voor Kyro 460 kernen. Een opvallende keuze gezien de opbouw van deze processor. Qualcomm heeft namelijk gekozen om het referentiedesign van ARM Cortex A76-kernen te gebruiken voor de processor, deze kernen zijn sneller dan de Cortex A75-kernen die Qualcomm gebruikt voor de Snapdragon 845. Let wel, in het geval van de Snapdragon 845 maakt Qualcomm van dit referentiedesign een volledig eigen custom design, dat vaak ook een stuk beter en efficiënter weet te presteren.

Opbouw Snapdragon 675

In de Snapdragon 675 zijn er acht Kyro 460 kernen aanwezig. Twee kernen zijn duidelijk geoptimaliseerd voor de zwaardere taken en draaien op een kloksnelheid van maximaal 2,0 GHz. De overige zes kernen gaan zuiniger om met energie en draaien op maximaal 1,78 GHz. Voor de grafische rekenkracht heeft Qualcomm een Adreno 612 GPU in de SoC gestopt. Deze heeft vergelijkbare functies met Huawei’s GPU Turbo-boost, aldus Qualcomm. Ook voor de cameraervaring heeft Qualcomm een aantal veranderingen doorgevoerd, zo beschikt de SoC nu over een Spectra 200 ISP (Image Signal Processor).

Met de Spectra 200 ISP wordt het mogelijk om zonder “vreemde” softwareconstructies drie camera’s aan de ISP te koppelen. Ook is er ondersteuning voor vijf keer optische zoom, betere support voor het bokeh-effect en kan er nu ook gebruik worden gemaakt van 3D Face unlock, een functie die tot nu toe enkel voor high-endtelefoons beschikbaar was. Dat wordt ook wel duidelijk met deze SoC, steeds meer onderdelen uit high-endvarianten komen naar het midrange segment. Mogelijk ook omdat de strijd in dat segment steeds feller wordt, waardoor het interessant is voor Qualcomm om zich daar verder in te verwikkelen. De eerste telefoons met Qualcomms nieuwe Snapdragon 675 SoC worden verwacht begin 2019, mogelijk verschijnen de eerste telefoons tijdens CES 2019.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business