Nieuws

Apple laat een viertal apparaten certificeren bij de EEC voorafgaand aan de lancering op dinsdag

Met de lancering van 30 oktober aardig onderweg blijft het vreselijk stil met lekken rondom de nieuwe producten die Apple gaat lanceren. Een nieuwe certificatie van de EEC geeft volgens geruchten al wel meer duidelijkheid.

Het was al bekend dat Apple op dinsdag een aantal nieuwe producten zou gaan lanceren, zo werd duidelijk met het plaatsen van de aankondiging op zijn website. Het is opvallend dat het bedrijf tweemaal in een korte tijd een evenement plaats laat vinden om apparaten te lanceren – op 12 september hield het bedrijf uit Cupertino namelijk ook al een evenement om de drie nieuwe iPhones te lanceren. Ditmaal is er geen tijd voor smartphones, maar ligt de focus juist op producten voor de creatieve professionals. Het is mogelijk dat Apple nieuwe iPad Pro’s gaat lanceren, net als nieuwe Mac-producten.

Via de Eurasian Economic Commission is er een goedkeuring binnengekomen voor een viertal nieuwe Apple apparaten. De EEC is in het leven geroepen om een vergelijkbare taak uit te voeren als de FCC in de Verenigde Staten – al ligt de FCC wel meer dwars met technische details, waar dat bij de EEC minder het geval is, en het meer een bescherming van de economie is. In de certificatie van een viertal Apple apparaten zijn ook modelnummers terug te vinden, volgens diverse bronnen wijzen deze modelnummers erop dat Apple een aantal nieuwe Mac-producten op de markt zal gaan brengen, verdere details geeft de uitgelekte afbeelding helaas niet.

Verwachtingen

Dat maakt niet dat we met z’n allen geen verwachtingen hebben voor de aanstaande lancering van Apple, er gaan namelijk al langere tijd geruchten over specifieke producten die in de nabije toekomst zullen verschijnen. Zo zou er tijdens het evenement mogelijk – het zal toch niet – een opvolger gaan verschijnen voor de Mac Mini die inmiddels dateert uit oktober 2014. Een nieuwe MacBook Pro gaan we waarschijnlijk niet zien – er verscheen eerder dit jaar al een nieuwe versie van de MacBook. Wat wel in de lijn der verwachtingen ligt, is de verschijning van een nieuwe en vooral ook betaalbare MacBook Air als opvolger van wat momenteel de basis MacBook Air is. Verder zal het evenement waarschijnlijk toegespitst zijn op een nieuwe iPad Pro met kleinere schermranden, vergelijkbaar met wat Apple tot nu toe bij de iPhone heeft uitgevoerd. Dit zorgt ook voor de verdwijning van de thuisknop en de invoering van de swipe-navigatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business