Nieuws

Skype for Web krijgt langverwachte update

Microsoft heeft een nieuwe update van Skype for Web online geplaatst die meer functies ondersteunt. Deze update zit momenteel in de testfase.

Eind september werd bekendgemaakt dat vanaf 1 november (morgen dus) de oude vertrouwde desktopversie van Skype niet meer ondersteund zal worden. Vanaf morgen is het daarom aan te raden om volledig over te stappen op de nieuwere Skype 8 of je kan altijd eens een kijkje gaan nemen bij de webbrowserversie van Skype, ook wel Skype for Web genoemd. Daarvoor staat namelijk ook een update in het vooruitzicht.

Wat betreft deze update voor Skype for Web krijgen we het volgende voorgeschoteld: HD videogesprekken voor zowel privé- als groepsgesprekken, gespreksopname waarmee je videogesprekken kan opnemen en opslaan, het meldingenpaneel dat je via het belicoontje kan openen om te checken wat je gemist hebt, een mediagalerij voor gesprekken waar je gedeelde media makkelijk kan terugvinden en tot slot een zoekfunctie voor gesprekken waarmee je snel berichten kan terugzoeken op basis van sleutelwoorden. Waar Skype for Web voorheen een enorm afgeslankte versie was van de desktopversie, wordt nu eindelijk deze omgevormd tot een quasi volwaardig alternatief.

Het leuke aan webbrowserversies van apps is dat deze ook meteen wereldwijd beschikbaar zijn en dat is nu niet anders. Deze geüpdatete Skype for Web kan je nu reeds uittesten door te surfen naar deze link. Let er wel op dat deze previewversie alleen ondersteund wordt door Google Chrome en (natuurlijk) Edge, de eigen browser van Microsoft. Tijdens de preview worden gebruikers aangemoedigd om feedback te geven aan Microsoft over de webversie en problemen te rapporteren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business