Nieuws

Zeg hallo tegen het vouwbare touchscreen!

Geruchten over het eerste vouwbare touchscreen doen al een tijdje de ronde. De Royole FlexPai is nu de eerste “smartphone” met een dergelijke scherm.

Tien jaar geleden stonden sommigen (waaronder ikzelf) nog te pronken met hun inklapbare gsm’s, maar nu zijn die volledig van het straatbeeld verdwenen. Zowat iedereen loopt vandaag de dag rond met een smartphone met een touchscreen en dat kan je natuurlijk niet opvouwen, of wel? Afgelopen maanden lag er een sterke focus op die “of wel”, aangezien smartphoneland vol spanning aan het wachten was op dit eerste vouwbare touchscreen.

Het eerste vouwbare touchscreen – het is weliswaar nog een demoversie – lijkt uit de fabrieken van Royole Corporation te zullen komen. Het bedrijf wist zijn nieuwe FlexPai smartphone (als dat zelfs nog de juiste term is) tentoon te stellen op het Rouyu Technology Festival. De eerste indrukken van bezoekers waren echter niet heel positief. Het toestel zou namelijk nog heel wat verfijning kunnen gebruiken. In onderstaande video kan je zelf zien hoe het vouwbare touchscreen van de FlexPai in de praktijk werkt.

Het concept van het vouwbare touchscreen spreekt mij persoonlijk sowieso niet aan en deze video heeft mijn mening daarover niet veranderd. Om te beginnen, je krijgt nu een scherm dat ongeveer even groot is als dat van een tablet en het vouwbare gedeelte kan zeker nog wat werk gebruiken. Het lijkt erop dat Royole te veel vaart heeft gezet achter deze technologie om “de eerste” te kunnen zijn. Over het algemeen is de eerste zijn met nieuwe technologie geen garantie voor succes en dat gaat voor Royole waarschijnlijk niet anders zijn. Voor mij is een smartphone nog steeds een mobiele telefoon, ook al wordt die term intussen bijna niet meer gebruikt. De FlexPai ziet er echter allesbehalve mobiel uit en lijkt ook niet in de gemiddelde broekzak te passen.

Daarnaast zal de prijs van de FlexPai ook niet bepaald helpen bij de verkoop. Vanaf december zou het toestel beschikbaar moeten zijn voor (omgerekend) €1.150. Op zich is dat geen enorm schokkend cijfer, aangezien zowel Apple, Huawei alsook Samsung de kaap van €1.000 reeds hebben overschreden. Voor dit nieuwe en ruw uitziende snufje is het misschien niet de beste prijs, aangezien mensen waarschijnlijk niet geneigd zijn om dat bedrag te geven aan een product van een redelijk onbekend bedrijf.

Tot slot zou er ook een smartphone met dit vouwbare touchscreen op het programma staan bij Samsung. Veel concrete informatie daarover is er momenteel echter nog niet. Op dit moment weten we alleen dat die smartphones in 2019 op de markt zouden verschijnen. Hoelang we de vouwbare smartphones op de markt zullen zien, is dan weer een heel ander verhaal.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business