Asus ZenFone 5 - ZenFone 6

Heb je wel eens vaker last van OCD als iets niet gecentreerd is? Juist. Asus heeft daar blijkbaar niet zoveel moeite mee, de notch van de Asus ZenFone 6 zal mogelijk ook niet gecentreerd zijn, zo blijkt weer uit nieuwe beelden.

Asus is druk bezig met de ontwikkeling van zijn volgende high-endtoestel, de Asus ZenFone 6. Naar alle waarschijnlijkheid zal het toestel pas begin 2019 op de markt verschijnen. Wel verschenen er eerder al beelden van het toestel die een ontrustend plaatje tonen: Asus heeft de (relatief kleine) notch niet meer gecentreerd staan. De notch bevindt zich meer richting de rechterkant van het scherm… OCD zal voor mij een groot probleem zijn, een notch is ‘prima’, daar kan ik mee leven: als deze gecentreerd is…

In een video die via het Italiaanse HDBlog is verschenen, is de Asus ZenFone goed te zien, het design ziet er ook vrijwel finaal uit. Met aan de voorkant een notch die in negatieve zin opvalt. Er is te zien dat enkel het batterijpercentage nog aan de rechterzijde van de notch past. Andere icoontjes, zoals voor het mobiele signaal en je wekker, verschijnen aan de linkerzijde van de notch. De vraag die open zal blijven staan tot de lancering is: Waarom? Inmiddels lijken fabrikanten wel trots op het toevoegen van een notch, terwijl het voor de meeste gebruikers geen positieve ervaring toe kan voegen. De variant die Asus nu op de planning heeft staan is gewoon… slecht.

Een ander beeld

Het toestel dat in de video van HDBlog te zien is, biedt wel een geheel andere ervaring vergeleken met de foto’s die eerder al zijn verschenen. Daar was namelijk sprake van drie camera’s aan de achterkant, bij de Asus ZenFone 6 die we vandaag zien, zijn er echter slechts twee camera’s aanwezig. Ook zijn de camera’s niet aan de linkerzijkant terug te vinden, maar juist in het midden met de vingerafdrukscanner er direct onder gelokaliseerd. De twee verschillende beelden kunnen duiden op de ontwikkeling van meerdere modellen in de ZenFone 6-line-up, al is de kans groot dat er uiteindelijk slechts één model in Europa in de verkoop gaat.

Wanneer Asus van plan is het toestel te onthullen, is nog niet duidelijk. De kans is groot dat MWC 2019 het strijdtoneel voor Asus gaat zijn – eerder dit jaar kwam Asus tijdens MWC ook met de ZenFone 5 op de proppen. Interne specificaties blijven altijd nog onbekend, maar gezien het midrangekarakter van de ZenFone 5 (niet te verwarren met de ZenFone 5Z), is het mogelijk dat de ZenFone 6 in de basis ook een midrangetoestel is. Voor nu blijf ik hoop hebben dat Asus niet doorzet met het ‘belachelijke’ design, al is het natuurlijk wel iets persoonlijks. Mij staat het in ieder geval niet aan, mocht dat nog niet duidelijk zijn.