Nieuws

Dropbox Extensions moet je workflow vergemakkelijken

Dropbox wil voor een nog strakkere workflow zorgen dankzij Dropbox Extensions en werkt daarvoor samen met enkele grote namen.

Cloudopslagdienst Dropbox is steeds op zoek naar nieuwe manieren om het gebruikers nog makkelijker te maken hun workflow te optimaliseren. De lancering van Dropbox Extensions is daar de volgende stap in. In de toekomst zal je zo minder snel het platform moeten verlaten om eenvoudige taken te voltooien, zoals het ondertekenen van een contract.

Om aan te tonen hoe moeilijk het soms is om een simpel document ondertekend te krijgen, geeft Dropbox het volgende voorbeeld: Beeld je in dat je eerst iemand een document moet doorsturen, waarna zij het downloaden, digitaal ondertekenen en zelf ergens opslaan alvorens het naar jou door te sturen, waarna je het zelf opnieuw moet downloaden. Dat zijn best veel handelingen, die voor een trage workflow zorgen. Dropbox stelt dan ook dat werknemers graag hun eigen tools kiezen, maar het wisselen tussen allerhande programma’s absoluut haten. Dropbox Extensions moet op dat vlak de gebruikerservaring dus verbeteren.

Om dit te realiseren, werkt Dropbox nauw samen met partners zoals Adobe, Autodesk, DocuSign, Vimeo, airSlate, HelloSign, Nitro, Smallpdf en Pixlr. Dit moet resulteren in de volgende mogelijkheden voor Dropbox:

  • Het uitwerken van een contract van eerste draft naar finale versie, inclusief handtekeningen.
  • Het digitaal doorsturen van een afgerond contract naar de relevante personen.
  • Annotaties toevoegen aan video bestanden en het real-time bewerken van afbeeldingen.
  • Het automatisch synchroniseren van al deze updates zoals we dat gewend zijn.

Het lijstje is misschien nog niet heel lang, maar de mogelijkheden zouden toch een aantal repetitieve taken de wereld uit moeten helpen. Dropbox Extensions is vanaf 27 november beschikbaar voor iedereen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business