Nieuws

Hogere snelheidslimiet voor elektrische wagens in Oostenrijk

Elektrische wagens zijn eenmaal een milieuvriendelijker alternatief dan benzine- of dieselwagens. Oostenrijk heeft nu wel een heel vreemde manier om dit aan te moedigen.

Overheden zetten wel eens aan tot het gebruik van milieuvriendelijke technologie door bepaalde premies toe te kennen, wanneer mensen dergelijke zaken willen aanschaffen. Elektrische wagens zijn een voorbeeld van een milieuvriendelijk alternatief voor de gewone benzine- en dieselwagens en zouden in feite meer gebruikt moeten worden. In Oostenrijk verschijnt er nu een interessante regelgeving om elektrisch rijden een duwtje in de rug te geven.

Het land heeft daarom besloten een hogere snelheidslimiet toe te kennen aan elektrische wagens. Er zijn namelijk reeds delen van snelwegen in Oostenrijk waar traditionele wagens zich moeten houden aan een maximumsnelheid van 100 km/h om de uitstoot te beperken. Waar benzine- en dieselwagens zich nu moeten houden aan die standaardsnelheid van 100 km/h, wordt dit voor elektrische wagens opgetrokken tot 130 km/h, aangezien er sowieso geen uitstoot is bij dat soort wagens. Deze regelgeving staat bovendien al vast en gaat meteen van kracht bij de jaarwisseling op 1 januari.

Daarnaast is dit nog lang niet het einde van de voordelen voor elektrische auto’s. Minister van Duurzaamheid, Elisabeth Köstinger, liet namelijk weten dat er plannen zijn om de busstroken toegankelijk te maken voor elektrische auto’s. Ook zullen de wagens op termijn kunnen genieten van gratis parkeerplaatsen.

Tot slot staat dit alles in het kader van Oostenrijks doelstellingen op het vlak van klimaatbescherming, waarvoor de CO2-uitstoot 36% lager moet zijn tegen 2030 in vergelijking met 2005.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business