Nieuws

Withings brengt Pulse HR-smartwatch op de markt, tweede smartwatch na overname van Nokia

Withings was eerst nog overgenomen door Nokia; vervolgens nam het bedrijf zichzelf terug over. Inmiddels beginnen de vruchten zich af te werpen na de overname, Withings brengt de Pulse HR-smartwatch op de markt.

In 2013 begon Withings met het aanbieden van activiteitentrackers. De eerste versie die daarvan op de markt kwam was de ‘Pulse’, een tracker die je aan je broek vast kon maken. Inmiddels is de markt voor zo’n soort product nog altijd niet opgekomen, maar zijn we juist gewisseld naar smartwatches en andersoortige wearables. Daar gaat Withings vrolijk in mee met de Pulse HR, het is namelijk een smartwatch geworden die een vergelijkbaar design deelt met de Fitbit Alta-serie; al komt dat voornamelijk door het rechthoekige beeldscherm. Het is overigens de tweede smartwatch die het bedrijf op de markt brengt na de omgekeerde overname van Withings door Withings, van Nokia.

 

Wat de Pulse HR ‘speciaal’ moet maken, is dat er een ingebouwde hartslagmeter is, maar ook omdat de smartwatch een twintigtal dagen mee moet gaan op een acculading. Dit is vooral mogelijk door de keuze van Withings om met een OLED-scherm te gaan, net als dat de interface van Withings, en het bijbehorende besturingssysteem (OS2), vooral alles in het zwart-wit weer zal geven. Overigens gaat het bij de Withings Pulse HR niet enkel om de smartwatch, maar juist meer om de functionaliteit die er te krijgen is via de mobiele app. Zo is daar onder andere je gemiddelde hartslag, sportpatroon en een analyse van je nachtritme terug te vinden – niet veel anders dan wat Fitbit met een groot deel van zijn smartwatches aan weet te bieden.

Beschikbaar vanaf december

Mocht je de smartwatch willen bestellen, dan zal dit volgens de website van Withings nog moeten wachten tot december, volgens The Verge zou de smartwatch vanaf 5 december beschikbaar zijn in de basiskleur, zwart. Mocht dat toch iets te saai zijn, dan zijn er ook twee losse bandjes beschikbaar in het rood en grijs, deze zijn helaas ook pas in januari 2019 beschikbaar. De prijs zal komen te liggen op 129,95 euro, waardoor de smartwatch in directe concurrentie staat met de Alta HR van Fitbit – waar deze dan ook niet al te toevallig veel op lijkt. De twee smartwatches verschillen niet veel van elkaar, al heeft de Pulse HR wel de beschikking over Connected GPS, waarmee het mogelijk is om bijvoorbeeld met de smartwatch bij te houden welk parcours je hebt gelopen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business