Nieuws

Honor 10 Lite officieel: voor nu nog niet naar Europa

Na de onthulling van de midrange Huawei Mate 20 Lite, heeft Honor daar nu ook zijn eigen variatie op, in de vorm van de Honor 10 Lite – een toestel dat vergelijkbare specificaties biedt tegen een lagere prijs.

Honor kwam in mei al met de high-end Honor 10 op de markt, een tegenhanger voor Huawei’s eigen high-end P20 Pro. Inmiddels is het later in het jaar en heeft de smartphonefabrikant een nieuw toestel in China gelanceerd, de Honor 10 Lite, een toestel dat voor rond de 200 euro midrange specificaties moet gaan leveren, net als eerdere ‘Lite’-toestellen van het merk. De twee toestellen, de Honor 10 en 10 Lite delen niet erg veel van hun DNA, wat al duidelijk wordt als je kijkt naar het design, het zijn weliswaar twee toestellen met een glazen voor- en achterkant, maar daar is het in zekere zin ook wel mee uitgespeeld.

Deze verschillen zetten zich ook door als er gekeken wordt naar de specificaties, zo heeft de Lite-variant een groter 6,2-inch scherm, waar het high-end toestel ‘slechts’ een 5,84-inch scherm had. Qua resolutie liggen de twee niet ver van elkaar, het 6,2-inch scherm heeft een resolutie van 1080x2340P en een beeldverhouding van 19,5:9, waar het 5,84-inch scherm van het high-end toestel een resolutie heeft van 1080×2280, met een beeldverhouding van 19:9. Qua schermranden heeft er ook wel een behoorlijke verandering plaatsgevonden, de vingerafdrukscanner zit zo niet langer onderin aan de voorkant, maar is nu juist achterop het toestel geplaatst. Verder is de notch een stuk kleiner geworden, en biedt deze nu enkel nog ruimte voor de 24 MP-selfiecamera die een f/2.0 diafragma heeft.

Rauwe hardwarespecificaties

Wat natuurlijk ook zeer belangrijk is, dat zijn de interne specificaties van de Honor 10 Lite. Ook hier zien we weer dat er van midrange componenten gebruik wordt gemaakt, zo is er nu een HiSilicon Kirin 710 SoC terug te vinden in het toestel. Deze SoC was eerder al te zien in de Mate 20 Lite die eerder dit jaar, tijdens IFA 2018, werd aangekondigd – de chip is vergelijkbaar qua prestaties met de veelgebruikte Qualcomm Snapdragon 660 SoC. Verder is er de keuze uit 4 of 6 GB RAM-geheugen, waarbij je respectievelijk 64- en 128 GB interne opslag krijgt. Om alles van stroom te voorzien is er een 3.400 mAh batterij terug te vinden, ondersteuning voor snelladen is er niet: de batterij wordt opgeladen met de maximale snelheid van 5V/2A.

Als laatste wordt met de beschikbare kleuren wel duidelijk op welke groepen Honor zich wil richten met de Honor 10 Lite – of dat een succes zal zijn voor de Westerse markt… Het toestel is er in het zwart, blauw, rood en wit. Bij rood en blauw loopt de kleur geleidelijk aan over naar het wit, waarmee Honor een vergelijkbare kleurvariatie aan kan bieden als met eerdere generaties. Over de prijs van het toestel is nog vrijwel niks bekend, het toestel lijkt vooralsnog exclusief te zijn aan de Oosterse markt, en om precies te zijn: China. Honor bracht vorig jaar wel de Honor 9 Lite uit in de Benelux, de kans is dus ook vrij groot dat de Honor 10 Lite na verloop van tijd ook de Westerse markt gaat bereiken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business