Nieuws

Winst HP overstijgt verwachtingen 

De kwartaalinkomsten van HP overstijgen de schattingen van analisten. HP doet het vooral goed in het segment van de persoonlijke zakelijke systemen.

 

HP zag onder andere zijn winst sterk vergroot door de verkoop van notebooks en desktops, en ook door printers. Zeker wanneer je je bedenkt dat de wereldwijde PC-markt dit jaar stagneerde, zijn de cijfers indrukwekkend.

 

Zeker het PC-segment, waar HP voor meer dan 60 procent uit bestaat, is 11 procent gestegen tot 8,85 miljard euro. Dat is meer dan de schatting van 8,60 miljard euro die analisten van IBES data eerder gemaakt hadden.

 

Het bedrijf staat nu op de tweede positie in de wereldwijde PC-markt voor het derde kwartaal met een marktaandeel van 22,8 procent. HP meldt dat de winst van hun printsegment 9,1 procent was gestegen tot 4,66 miljard euro, net iets minder dan de verwachting van 4,67 miljard euro van analisten.

 

HP vervult daarmee de verwachtingen voor de printerindustrie nadat het vorig jaar in november het printersegment van Samsung overkocht voor 0,92 miljard euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business